O-STA

Petrol odprl nov bencinski servis v Spodnjih Hočah

Spodnje Hoče, 24. februar 2010 - Družba Petrol je v mesecu februarju slavnostno odprla že drugi nov bencinski servis. Že tako razvejano maloprodajno mrežo v Sloveniji, je Petrol dopolnil še z novim bencinskim servisom v naselju Spodnje Hoče. Z nadomestno gradnjo bencinskega servisa je družba Petrol nadomestila predhodni objekt, ki se je nahajal na trasi nove avtoceste. Poleg najbolj kakovostnih naftnih derivatov je na njem možno kupiti tudi avtoplin (UNP - utekočinjen naftni plin). Slovesnosti ob odprtju se je udeležil tudi župan Občine Hoče - Slivnica Jože Merkuš.

Bencinski servis ponuja voznikom vse, kar potrebujejo na poti. Prodajalna HIP HOP, ki se razprostira na 90 m2, daje možnost za hiter in priročen nakup trgovskega blaga in svežega pečenega peciva. Prodajalna je neposredno povezana s kava barom, ki ima tudi gostinski vrt.

Poleg najbolj kakovostnih naftnih derivatov, ki jih je možno natočiti na štirih otokih z devetimi točilnimi mesti, je na dveh točilnih mestih voznikom na voljo tudi avtoplin. Dva otoka s tremi točilnimi mesti za gorivo Petrol Ultimax diesel in AdBlue pa sta namenjena tovornim vozilom.

Bencinski servis v Spodnjih Hočah je opremljen s sodobno ekološko in varnostno zaščito z zaprtim sistemom točenja goriva, ki vključuje vso najnovejšo merilno in identifikacijsko opremo. Moške javne sanitarije pa so opremljene z ekološkimi brezvodni pisoarji.

Družba Petrol že vrsto let pomaga lokalnim skupnostim in spodbuja višjo kakovost življenja. Skladno z načeli svojega delovanja je Vrtcu Sonček Rogoza podarila simbolni ček v vrednosti 2000 evrov, ki sta ga vodji vrtca Majdi Štangler izročila predsednik uprave Aleksander Svetelšek in član uprave Petrola Roman Dobnikar.

Aleksander Svetelšek, predsednik uprave Petrola je ob današnji slovesnosti poudaril: "Vsak nov ali pa prenovljeni bencinski servis predstavlja priložnost za družbo Petrol, da poveča svojo prepoznavnost ter dodatno utrdi vodilni položaj trgovca v naftno-energetski dejavnosti. Nova poslovna strategija za Petrol predstavlja novo in drugačno pot. Petrol je veliko več kot slovenski ponudnik goriva! Je regionalna energetsko trgovska družba."

Jože Merkuš, župan Občine Hoče - Slivnica pa je dodal: "Veseli me, da je v času recesije Petrol zmogel strošek investicije, ki je sicer nadomestna gradnja bencinskega servisa, ki je bil porušen zaradi gradnje avtoceste Slivnica - Draženci in je postavil novega bližje naselju v Spodnjih Hočah".

Podrobnosti o vseh Petrolovih bencinskih servisih lahko najdete na www.petrol.si.


* * * * *
Dodatne informacije:
Aleksander Salkič, vodja službe za odnose z javnostmi, Petrol d.d., Ljubljana
+386 1 47 14 581, 041 789-609
petrol.pr@petrol.si