O-STA

Mobitel prvi s storitvijo Nokia Messaging

Ljubljana, 24. februar 2010 - Mobitel bo svojim uporabnikom v ponedeljek, 1. marca 2010, omogočil novo storitev potisne e-pošte Nokia Messaging. S tem bo svojim uporabnikom omogočil še več različnih možnosti mobilne e-pošte in boljšo uporabniško izkušnjo z mobiteli Nokia S60. Mobitel omenjeno rešitev uvaja kot prvi mobilni operater v Sloveniji in v jugovzhodni Evropi.

Mobitel bo 1. 3. 2010 kot prvi slovenski mobilni operater uvedel novo storitev Nokia Messaging, ki omogoča preprosto mobilno uporabo e-pošte na številnih napravah Nokia S60. S povezavo mobitela s POP- in/ali IMAP-poštnim strežnikom lahko uporabniki do osebnih e-poštnih računov dostopajo kar prek mobitelov, kar pomeni, da se nova e-poštna sporočila takoj posredujejo na njihov mobitel - brez čakanja ali ročnega preverjanja.

Prednosti storitve Nokia Messaging so:

  • samodejna dostava e-pošte z uporabo protokola IMAP IDLE;
  • podpora za e-poštne račune Yahoo! Mail, Google Mail, Windows Live Hotmail, Ovi Mail in POP/IMAP;
  • podpora za e-poštne račune rezerviranih domen Google Apps, Yahoo! Small Business in drugih;
  • podpora za 10 e-poštnih računov;
  • podpora za e-pošto HTML;
  • na voljo za med uporabniki priljubljene mobitele Nokia S60, ki omogočajo uporabo v več kot dvajsetih jezikih, tudi v slovenščini;
  • podpora za podmape v e-poštnih računih IMAP;
  • preprosta nastavitev e-pošte skoraj vseh ponudnikov internetnih storitev z uporabo zgolj e-poštnega naslova in gesla;
  • učinkovita uporaba podatkov;
  • intuitivna navigacija po vmesniku odjemalca, ki se vrti okoli najpomembnejših mobilnih e-poštnih funkcij.

Storitev Nokia Messaging je pri Mobitelu na voljo naročnikom, fizičnim in pravnim osebam, mesečna naročnina v višini 2,99 EUR pa že vključuje 5 MB prenosa podatkov za uporabo storitve v domačem omrežju. Če uporabnik z uporabo storitve preseže omenjenih 5 MB, se v primeru, da njegovo naročniško razmerje že vključuje določeno količino prenosa podatkov, nadaljnji podatkovni promet pri uporabi storitve Nokia Messaging odšteva od zakupljene količine.

V promocijskem obdobju lahko uporabniki storitev brezplačno preizkusijo, za kar imajo na voljo kar 30 dni, pri čemer velja, da se podatkovni promet obračuna skladno s cenikom operaterja. Brezplačno testiranje uredijo na spletnem mestu http://email.nokia.com/account/home.action.

Hkrati se lahko uporabniki odločijo tudi za cenovno ugoden nakup mobilnikov Nokia, ki podpirajo storitev Nokia Messaging, v Mobitelovi izvrstni ponudbi. Tako jim je npr. priljubljen mobitel Nokia E63 na voljo že za izjemnih 9 EUR, in sicer za naročnike Povezani 44 in 77, v ponudbi Povezani 33 in 55 za samo 59 EUR in v splošni naročniško-prodajni akciji za 129 EUR ali pa izberejo Nokio E52 za 79 EUR v ponudbi Povezani 44 in 77, za 129 EUR v ponudbi Povezani 33 in 55 oz. 179 EUR v splošni naročniško-prodajni akciji. Prav tako ugodna je tudi izbira Nokie E66 za 79 EUR (v ponudbi za naročnike Povezani 44 in 77) oz. 149 EUR (za naročnike Povezani 33 in 55) ali 199 EUR (v splošni naročniško-prodajni akciji). Odločijo se lahko tudi za eleganten in zmogljiv Mobitel Nokia N97mini, ki jim je pri Mobitelu dosegljiv že od 299 EUR dalje, in sicer za naročnike Povezani 44 in 77, v ponudbi Povezani 33 in 55 za 359 EUR in v splošni naročniško-prodajni akciji za 399 EUR.

Več informacij o Mobitelovi ponudbi Nokia Messaging bo s 1. 3. 2010 objavljeno na www.mobitel.si.

Dodatne informacije: Služba za odnose z javnostmi, Mobitel, d. d., Vilharjeva 23, 1537 Ljubljana, tel. 01/47 283 00, e-pošta: pr@mobitel.si.