O-STA

V Celju bodo koncertirali odlični Le Trio de Poche

Ugledni glasbeniki iz Francije se bodo občinstvu predstavili v okviru Koncertnega abonmaja Zavoda Celeia Celje

Celje, 9. marec 2010, Zavod Celeia Celje vabi v četrtek, 11. marca ob 19.3o v Celjski dom na Krekovem trgu 3 na koncert francoskega tria Le Trio de Poche, ki ga sestavljajo Fabrice Ferez, oboa / Stéphane Philippe, klarinet in Christian Bouhey, fagot. Cena vstopnice za izven: 10 EUR. Predprodaja in prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-mail:tic@celje.si.

Le Trio de Poche so leta 1991 ustanovili diplomanti Nacionalnega konservatorija v Lyonu. Ugledni glasbeniki nastopajo po vsej Evropi in so redni gostje številnih komornih festivalov. Poleg celotnega repertoarja francoske glasbe za to zasedbo, so odprti za različne estetike ter redno naročajo in izvajajo tudi nove skladbe sodobnih ustvarjalcev. V zadnjem letu so z velikim uspehom nastopili kot solisti v krstni izvedbi Koncerta za pihalni trio in pihalni orkester Jacquesa Castérèdeja. Njihova nova CD plošča s posnetki skladb Mozarta, Beethovna in Schuberta pa je ugodno ocenjena v vodilni ameriški glasbeni reviji American Record Guide. Člani tria so tudi profesorji na konservatorijih v Besançonu, Annmasseju in Dijonu, od leta 2002 pa delujejo tudi kot predavatelji na mednarodnih tečajih v Comblouxu.

Na fotografiji: Le Trio de Poche (fotografija iz lastnega arhiva)

Več info: Nenad Firšt, Umetniški vodja glasbene dejavnosti, tel.: 03 42 87 939, mobi: 051 681 994, e-mail:nenad.first@celje.si