O-STA

Na odru Celjskega doma burkaški kabare Dan žena

Predstava s sloganom Ženske vseh dežel, združite se (z moškimi)

Celje, 10. marec 2010, Zavod Celeia Celje in Gustav film Ljubljana vabita v nedeljo, 14. 3. 2010, ob 20.00, v Celjski dom na Krekovem trgu 3. Cena vstopnice za izven: 15 EUR. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-mail:tic@celje.si, prodajna mesta Eventima po Sloveniji ter eno uro pred predstavo v Celjskem domu. Informacije tudi na www.celeia.info.

ŽENSKE VSEH DEŽEL, ZRDUŽITE SE (Z MOŠKIM) je slogan predstave polne nepredvidljivih zapletov, burkaškega humorja, in neposrednih komentarjev, ki se prepletajo s kabarejskimi songi, popestrenimi z začinjenimi besedili in vrtoglavo zabavnimi koreografijami.

besedilo ... rokgre

režija in scenografija ... Tina Gorenjak

koreografija ... Anja Robida

glasba ... Gregor Stermecki

Igrajo:

Zdenka ... Nejc Simšič

Ester ... Tomaž Mihelič

Latka ... Viktor Meglič

striptizer, Zdenka, princ, natakar, mama ... Boštjan Luštrik

"Vsak dan bi moral biti dan žena - pravijo posvečeni. O, saj je - takrat, ko se moški zaljubi.Ko se moški zaljubi v svojo izbranko, bi ji pod noge položil vse, kar premore in česar ne premore. Še več pa - med noge. A kaj, ko se ta nuja hitro izpoje, in izbrankam, ki so vmes postale del inventarja moške delavnice (ja, hudič je, ko začne moški imeti raje svoj francoski ključ kot njen francoski poljub), ostane le še en dan v letu - 8. marec, dan žena.Takrat je ženskam dovoljeno (cel svet se strinja), da so vesele, ker so ženske. In to je tako lepo od moških.No, in ob enem takih dni se v nekem nočnem klubu zberejo tri odločne punce, ki imajo vsega dovolj, in se v svojih življenjih odločijo sprožiti revolucijo, ki naj bi jih pripeljala nazaj na piedestal srčnih izbrank svojih dragih.Uporabijo ves svoj arzenal pevskih, jezikovnih, gibalnih in kar je še takih ženskih vrlin, da z veliko natančnostjo razsvetlijo dotični problem, ga približajo publiki in na koncu ugotovijo ... ja, kaj ugotovijo? Da niso moški krivi, če se jim babnce pustijo. In še kaj. Vendar ne smemo vsega izdati, saj najbrž prisluškuje kje kak moški." (avtor besedila, rokgre)

Fotografija je v lasti izvajalcev predstave

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, 051 681 990, e-mail:snezana.gabrovec@celje.si.