O-STA

Podjetje HC Center nov slovenski Microsoftov partner z najvišjim statusom

Slovenska podružnica Microsofta je razširila svojo partnersko mrežo z novim podjetjem, ki se je uspešno uvrstilo med izbrano družbo partnerjev z najvišjim statusom Microsoft Gold Certified Partner. Omenjeni naziv je z vlaganjem v izobraževanje in certifikacijo ter z uspešno zaključenimi integracijami Microsoftovih sistemskih rešitev pridobilo podjetje HC Center iz Ljubljane. S podelitvijo najvišjega statusa Microsoft potrjuje partnerjevo strokovnost in najvišjo raven poznavanja ter obvladovanja Microsoftovih tehnologij, hkrati pa pridobljeni status HC Centru odpira še boljše možnosti dostopa do tehnologij in strokovne podpore.

Ljubljansko podjetje HC Center, ustanovljeno leta 2001, že od začetka delovanja svoje storitve gradi na Microsoftovih tehnologijah. Posveča se zlasti sistemski integraciji ter premore vsa ustrezna znanja za oblikovanje in implementacijo sistemov ter infrastrukture za visoko razpoložljivost poslovnih aplikacij. Nudi storitve načrtovanja, podpore in vzpostavitve informacijskih sistemov ter svetuje podjetjem, kako med seboj učinkovito povezati informacije, sisteme, ljudi in procese. Ima potrjena znanja in izkušnje za izdelke Microsoft Windows, Microsoft Windows Server, Microsoft Small Business Server, Microsoft SQL Server, Microsoft Exchange Server, Microsoft SharePoint Server in Microsoft Hyper-V.

"Odločitev, da za strateškega partnerja izberemo Microsoft, se je skozi leta izkazala za pravilno in modro, saj je Microsoft vodilno podjetje s področja informacijskih tehnologij ter najpomembnejši ponudnik poslovnih programov in sistemov na svetu," je dejal Aleksej Kranjec, direktor podjetja HC Center. "S pridobitvijo najvišjega partnerskega naziva nam je uspelo še dodatno potrditi, da smo zanesljiv ponudnik sistemskih rešitev in verodostojen Microsoftov partner."

Microsoftove partnerje odlikuje preizkušena sposobnost zagotavljanja rešitev na temelju Microsoftovih tehnologij in širok nabor tehničnih znanj, ob tem pa jim je v vsakem trenutku na voljo tudi Microsoftova podpora. Partnerji z najvišjim statusom Gold Certified Partner imajo priložnost razvoja najbolj tesnih delovnih odnosov z Microsoftom in pridobitve različnih dodatnih ugodnosti, ki so jim v pomoč pri izvedbi projektov.

"V več kot 15-ih letih prisotnosti v Sloveniji nam je uspelo oblikovali partnerski model, ki vključuje številna podjetja ter slovenskim uporabnikom nudi široko izbiro različnih rešitev in storitev," je dejal Matej Potokar, generalni direktor slovenske podružnice Microsofta. "Čestitamo podjetju HC Center za pridobitev našega najvišjega partnerskega statusa, s čimer so še utrdili položaj zanesljivega ponudnika naprednih rešitev na temelju naših izdelkov."

Microsoft se pri svojem poslovanju v veliki meri zanaša na sodelovanje s partnerskimi podjetji, saj večino svojih prihodkov ustvari prek podjetij, ki ustvarjajo dodano vrednost z njegovimi izdelki. Microsoft se osredotoča na ustvarjanje ter razvoj platform in tehnologij, ki jih partnerska podjetja uporabijo za razvoj lastnih rešitev in prodajo storitev. Z načrtnimi in dolgoročnimi naložbami je svojim partnerjem odprl številne priložnosti za poslovni razvoj in rast.

Spletna stran: http://www.microsoft.com/slovenija/novinarji/

Simona Rakuša, vodja odnosov z javnostmi: simonar@microsoft.com, Microsoft d.o.o., tel. (01) 5 846 100