O-STA

Slovenska različica Microsoft Dynamics NAV 2009 v zadnjem četrtletju 2010

Microsoft obvešča, da bo v zadnjem četrtletju letošnjega leta na voljo slovenska različica celovite rešitve za upravljanje poslovanja Microsoft Dynamics NAV 2009. Microsoft Dynamics NAV je celovita rešitev za upravljanje poslovanja (ERP), namenjena predvsem malim in srednje velikim organizacijam, ki zaposlenim omogoča hitrejše delo, podjetjem pa večjo prilagodljivost na nove priložnosti in rast. Različica 2009 prinaša nove zmožnosti za povečano uporabo rešitev načrtovanja virov podjetja ter izboljšuje storilnost posameznika in organizacije s poosebljenim središčem vlog, visoko razvitimi zmožnostmi poslovnega obveščanja in spletnimi storitvami.

"Lokalizacija naše najnovejše različice rešitve za upravljanje poslovanja poteka po načrtih, zato z veseljem sporočamo, da jo bomo v zadnjem četrtletju letošnjega leta lahko ponudili tudi v slovenskem jeziku in prilagojeno specifičnim potrebam slovenskih podjetij," je povedal Tomaž Perc, vodja poslovanja za poslovne rešitve Dynamics v slovenski podružnici Microsofta. "Rešitev Microsoft Dynamics se je z dostopnostjo v slovenskem jeziku in obsežno podporo, ki jo zagotavljajo slovenski partnerji, tudi v Sloveniji uveljavila kot odlična izbira za mnoga podjetja, ki želijo izboljšati učinkovitost poslovanja."

Programska oprema Microsoft Dynamics NAV 2009 predstavlja nove zmožnosti za povečanje razširjenosti poslovnih informacijskih sistemov ter izboljšanje storilnosti posameznikov in podjetij:

  • Prilagojena središča z vlogami, ki ustrezajo 21 ključnim funkcijam in zaposlenim na enem mestu, zagotavljajo orodja, obvestila in zmožnosti za povečanje učinkovitosti, ki jih potrebujejo v okviru svoje poslovne vloge. Ostale lastnosti, prilagojene uporabniški vlogi, omogočajo zaposlenim tudi preprost dostop do drugih delov aplikacije.
  • Napredne zmožnosti poslovnega obveščanja, ki temeljijo na posebni ravni podatkovne zbirke SQL Server. Zaposlenim omogočajo poglobljen vpogled v podatke, prepoznavanje trendov in vpogled v poslovanje, vključeno pa je tudi preverjanje uspešnosti pri doseganju ciljev, ki jih določajo ključni kazalci uspešnosti.
  • Tesna integracija z izdelki Microsoft Office, vključno s programi Excel, Word in strežnikom SharePoint Server, za učinkovito komunikacijo in sodelovanje ter optimizacijo tehnoloških vlaganj.
  • Spletne storitve .NET partnerjem in uporabnikom omogočajo integracijo podatkov in poslovne logike med programsko opremo Microsoft Dynamics NAV 2009 in drugimi aplikacijami.

"Microsoftovi partnerji, ki skrbimo za uvajanje rešitev Microsoft Dynamics v slovenska podjetja, se že pripravljamo na novosti, ki jih prinaša Microsoft Dynamics NAV 2009," je povedal Aleš Zajc, direktor prodaje in poslovnega razvoja v Adacti. "Veseli nas, da bomo lahko slovenskim podjetjem za dostopno ceno ponudili najnovejše tehnološke inovacije in z njimi odprli nove priložnosti za njihovo še uspešnejše poslovanje. Zelo pomembno je, da Microsoft slovenskim podjetjem omogoča dostop do najsodobnejših orodij skoraj sočasno kot njihovim konkurentom na večjih trgih."

Od leta 1984 je postala rešitev Microsoft Dynamics NAV izbira za srednje velika podjetja, ki iščejo celovito, a preprosto rešitev za upravljanje poslovanja (ERP), saj jo je mogoče hitro vpeljati ter je enostavna za nastavitev in uporabo. Vrhunske funkcionalnosti vključujejo vse za upravljanje in rast uspešnega podjetja. Več kot milijon uporabnikov izkorišča rešitev Microsoft Dynamics NAV za poenostavitev visoko specializiranih poslovnih procesov in danes je na voljo v več kot 42 različicah za posamezne države.

Spletna stran: http://www.microsoft.com/slovenija/novinarji/

Simona Rakuša, vodja odnosov z javnostmi: simonar@microsoft.com, Microsoft d.o.o., tel. (01) 5 846 100