O-STA

Petrolovi strokovnjaki bodo pripravili ustrezno tehnično rešitev za oskrbo letališča v Mariboru z letalskim gorivom

Ljubljana, 19. marec 2010 - Petrolovi strokovnjaki bodo letališču v Mariboru pomagali najti primerno tehnično rešitev za oskrbo z letalskim gorivom. Tehnična posodobitev bi morala biti pripravljena oziroma izvedena do zaprtja Letališča Jožeta Pučnika na Brniku, ki se bo začela 7. aprila. S tem bi bilo letališče v Mariboru spet usposobljeno za nemoteno oskrbo letal z gorivom.

Mednarodna organizacija IATA (International Air Transport Association) je namreč pri inšpekcijskem pregledu letališča v Mariboru meseca junija 2009 opozorila na tehnično neustreznost opreme za izvajanje oskrbe z gorivom. Pristojno ministrstvo je od upravljavca letališča takrat zahtevalo, da se neustreznosti v najkrajšem času odpravijo. Ker upravljavec v tem času neustreznosti ni uspel odpraviti, je bil Petrol prisiljen prekiniti sodelovanje v oskrbi letal z gorivom.

Petrol bo takoj, ko bodo izpolnjeni vsi tehnični in varnostni standardi, začel oskrbovati mariborsko letališče z letalskim gorivom. V Petrolu se zavedamo težav, ki bi jih povzročila odpoved letov nacionalnega letalskega prevoznika Adrie Airways, zato smo ves čas, skupaj s strokovnjaki z Ministrstva za promet aktivno sodelovali pri iskanju primerne rešitve za njegovo oskrbo z gorivom.

Dodatne informacije:
Mag. Aleksander Salkič
041 789 609
petrol.pr@petrol.si