O-STA

Podjetniški pospeševalnik ITIME tudi letos spodbuja nastanek inovativnih podjetij

Ljubljana, 25. marec 2010

Microsoftov center za inovacije skupaj s partnerji ponovno vabi podjetnike in podjetniške ekipe z inovativno idejo s širšega področja informatike k sodelovanju v podjetniškem pospeševalniku ITIME. Ta je usmerjen v pospešitev razvoja visokotehnoloških podjetij v ustanavljanju (start-up) v Sloveniji ter krepitev sodelovanja in prenosa znanj med podjetniki in investitorji. Generalni sponzor letošnjega pospeševalnika je Microsoftov program BizSpark. Slednji bo podjetjem, ki razvijajo svoje ideje s pomočjo najsodobnejših Microsoftovih tehnologij, zagotovil še dodatno pomoč. Podjetniki in podjetniške skupine se lahko prijavijo do 20. aprila na spletni strani www.itime.si.

"Sodelujejo lahko novoustanovljena podjetja, stara do 3 leta, in podjetniške skupine, ki imajo inovativno podjetniško idejo s širšega področja informatike v okviru dejavnosti TIME (telekomunikacije, internet, mediji, zabava) in ki želijo to idejo nadgraditi s pomočjo nasvetov in idej uspešnih posameznikov iz omenjenih panog, se pripraviti na investicijo ter vzpostaviti povezavo s strateškim partnerjem," je povedal Urban Lapajne, vodja projekta.

V letošnjem letu je projekt ITIME pridobil dodatno pomoč Microsofta, in sicer v okviru programa BizSpark, ki bo omogočil dodatno podporo vsem podjetniškim skupinam, ki svoje podjetniške ideje razvijajo z uporabo najsodobnejših Microsoftovih tehnologij, kot so Windows 7, Windows Azure, SQL Server 2008 R2, Silverlight 4, Visual Studio 2010, .NET 4.0 in druge. Zanje bo Microsoftov center za inovacije v aprilu, maju in juniju izvedel 8 praktičnih razvojnih delavnic, za izbrane najboljše skupine pa tudi 4 tridnevna osebna svetovanja za dodelavo prototipa in pripravo učinkovitega poslovnega načrta. Najboljši projekti bodo predstavljeni v okviru Microsoftove svetovne predstavitve in promocije najboljših praktičnih primerov uporabe najsodobnejših tehnologij.

"Zadovoljni smo, ker se s tem projektom uresničuje eden glavnih ciljev, ki smo jih imeli z odprtjem Centra za inovacije, spodbujanje nastanka novih inovativnih podjetij," je povedal Matej Potokar, generalni direktor slovenske podružnice Microsofta.

Projekt bo predstavljen na promocijskih dogodkih v Ljubljani, Mariboru, Velenju in Novi Gorici, ki bodo potekali med 30. marcem in 7. aprilom. Pospeševalnik bo predstavljen tudi 14. aprila na Microsoftovem podjetniškem forumu, ki poteka v okviru konference PODIM.

Podjetniški pospeševalnik ITIME je zasnovan po vzoru dobrih svetovnih praks, kot sta evropski SEEDCAMP in ameriški Y Combinator. Nosilec projekta je Microsoftov center za inovacije, organizira pa ga Tovarna podjemov v sodelovanju z investicijskim partnerjem klub Poslovni angeli Slovenije in številnimi drugimi partnerji.

Spletna stran: http://www.microsoft.com/slovenija/novinarji/

Simona Rakuša, vodja odnosov z javnostmi: simonar@microsoft.com, Microsoft d.o.o., tel. (01) 5 846 100