O-STA

Festival slovenskih jedi

V teh dneh Tržnica BTC CITY obeležuje že svojo 15. obletnico obstoja, zato v BTC CITY Ljubljana ob tej priložnosti v soboto, 10. aprila, med 9. in 14. uro za vse obiskovalce pripravljamo Festival slovenskih jedi, na katerem vas bomo pogostili z odličnimi slovenskimi dobrotami, ki so nas kot otroke privabljale že v kuhinje naših babic.

Festival slovenskih jedi bo v soboto, 10. aprila, od 9.00 do 14. ure potekal na južnem parkirišču Tržnice BTC CITY, popeljali pa vas bomo na poučno kulinarično popotovanje po slovenskih pokrajinah, saj bodo svoje specialitete predstavila kulinarična društva iz vse Slovenije. Tako se bo Prekmurje med drugim predstavilo z gibanico , Štajerska s piščancem po ptujsko, Gorenjci vas bodo premamili s kranjskimi klobasami, praženim krompirjem in kislim mlekom ter skuto, Notranjska z ovčjim sirom, potico in skuto, Kras in okolica Tolmina bodo poskrbeli za izvrstne idrijske žlikrofe, Bela krajina pa s belokranjsko pogačo. Ob tem bo potekala tudi degustacija vin iz različnih slovenskih vinorodnih pokrajin.

Poleg poskušanja dobrot bo potekal tudi pester zabavni program, ki ga bosta povezovala Simona Vodopivec Franko in Tone Fornezzi - petje slovenskih narodnih pesmi, igranje na harmoniko, nastop Kulturno - umetniškega društva Sela pri Šumberku in ansambla Max Band ... in še marsikaj se bo dogajalo.

Dodatne informacije: BTC d.d., Vanda Bernetič, Organizator tržnih dogodkov, Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi; tel.: 01 585 13 28, e-pošta: vanda.bernetic@btc.si