O-STA

Sintalovi varnostniki zalotili vlomilca

Varnostniki Sintala in policisti so enega vlomilca "sneli" s strehe, drugega prijeli v trgovini - Nastala samo materialna škoda (luknja na strehi trgovine)

(Postojna, Prestranek, 8. aprila 2010) Sintalovi varnostniki so sinoči, v sredo, 7. aprila, malo pred 23. uro preprečili vlom v Market Bine v Prestranku in skupaj s postojnskimi policisti ujeli dva nepridiprava. Enega so "sneli" s strehe, drugega našli v trgovini, izkazalo pa se je, da sta oba stara znanca tamkajšnjih organov pregona.

Policija in koncern Sintal, vodilno slovensko podjetje na področju varovanja, zadnje čase opažata povečano delovanje tatov in vlomilcev. Tako se je sinoči, 7. aprila, ob 22:54 uri v Sintalovem varnostno nadzornem centru sprožil alarmi signal iz Marketa Bine v Prestranku blizu Postojne. Najbližja intervencijska skupina je prišla na kraj dogodka dve minuti kasneje in na strehi skladišča opazila neznano osebo, ki se je skušala skriti. Sintalova interventa sta neznanega vlomilca pozvala, naj miruje, dokler mu ne posredujeta drugih navodil oziroma dokler ne pridejo postojnski policisti, ki sta jih nemudoma obvestila. Neznanec je ukaze varnostnikov ubogal in zatrjeval, da je sam. Izkazalo se je, da temu ni tako, saj je policistom, ki so na kraj vloma prišli malo čez 23. uro, priznal, da se njegov pajdaš skriva v trgovini.

Ko so nepridiprava "sneli" s strehe, so se varnostniki Sintala in policisti odpravili v trgovino, kjer je vlomilec pozval svojega pajdaša, naj se preda, ker so ju zalotili pri kaznivem dejanju. Ko je tudi drugi neznanec prišel iz objekta, se je pri ugotavljanju identitete (opravila sta jo policista) izkazalo, da sta oba že stara znanca policije.

Neznanima nepridipravoma iz objekta ni uspelo odtujiti ničesar, oba pa se bosta zagovarjala pred sodnikom. Po prvih ocenah je ob opisanem dogodku nastala materialna škoda na poškodovani strehi. Po končanem postopku policistov je intervencijska skupina Sintala pokrila odprtino na poškodovani strehi, nato pa objekt fizično zavarovala do jutra oziroma do prihoda zaposlenih.

Jana Zakrajšek,

Koncern Sintal d.d.

Kontakt:

Jana Zakrajšek

Sintal koncern

Litostrojska c. 38, SI-1000 Ljubljana

tel.: +386 1 513 00 15

fax: +386 1 513 00 19

GSM: +386 31 725 000

mail: jana.zakrajsek@sintal.si ali uprava@sintal.si

spletna stran: www.sintal.si