O-STA

Na Stari grad Celje prihaja klapa Bonaca iz Šibenika

Prvovrsten večer dalmatinske glasbe

Celje, 21. junij 2010; Zavod Celeia Celje vabi v soboto, 26. junija, ob 20.00, na Stari grad Celje na koncert klape Bonaca iz Šibenika. Obiskovalcem prireditve se obeta odličen večer dalmatinske glasbe. Cena vstopnice: 18 EUR v predprodaji in 22 EUR na dan koncerta. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081 in TIC Stari grad Celje ter eno uro pred koncertom na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo koncert v Celjskem domu.

Akreditacije sprejemamo do četrtka, 24. 6. 2010 na naslov: novice.zavodceleia@celje.si.

Klapa Bonaca se je v svoji več kot 30 letni karieri prelevila iz klasične klape v mediteranski ansambel in je med drugim tudi uradno predstavljala Hrvaško na evropskih festivalih pop in folk glasbe na Malti in Korziki. Klapa je osvajala nagrade na skoraj vseh festivalih dalmatinske glasbe, s pesmijo Zemljo mora, maslina i soli pa so osvojili tudi Festival zabavne glasbe Split.V svoji karieri so prejeli tudi dve pomembni nagradi in sicer Plaketo za 25 let uspešnega promoviranja dalmatinske pesmi in šansona, njihov vodja Ivo Mikuličin pa je prejel Omiško stinu za 35 let uspešnega sodelovanja s Festivalom dalmatinskih klap v Omišu in tudi nagrado mesta Šibenik. Klapa Bonaca je prva dalmatinska klapa, ki jo je pred več kot dvajsetimi leti sprejel tudi papež Ivan Pavel II. Klapa je v svoji uspešni karieri sodelovala z mnogimi znanimi hrvaškimi pevci: Jasno Zlokić, Arsenom Dedićem, Ivom Pattierom, Sanjom Erceg-Vrekalo idr.

Fotografija: Klapa Bonaca, Šibenik

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 97 932, mobi: 051 681 990, e-mail:snezana.gabrovec@celje.si