O-STA

Pripravljeni, pozor ... raziskujemo!

V Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) mladim v času poletnih počitnic tudi letos ponujamo tabore s področja naravoslovja in tehnike, s katerimi jim omogočamo pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje lastnih sposobnosti.

Mladi lahko letošnje poletje izkoristijo bolje, kot da ga zapravijo za posodabljanje svojega Facebookovega profila. Lahko se vrnejo z njega z brado ali novim kodrom na možganih. Govorice iz šolskih klopi lahko preverijo v praksi, zavihajo rokave in se lastnoročno lotijo znanosti. Zraven pa spoznajo druščino v kratkih hlačah in krilih, ki si upa spraševati, kako in zakaj. Pametnjakoviči so spet kul.

Ta konec tedna se bodo začeli že prvi letošnji tabori, in sicer bodo mladi na Goričkem spoznavali in raziskovali svet ptic, pod Uršljo Goro bodo modelirali letala in rakete, ob Kolpi se bodo spoznavali z robotiko in elektroniko, v Prosenjakovcih odkrivali skrivnostni svet čebel, v Puconcih pa se bodo mladi iz Slovenije in z Madžarske seznanili z delom z glino. V začetku prihodnjega tedna pa se bodo z modelarstvom srečali tudi v Murski Soboti, v Gornjih Petrovcih bodo mladi astronomi in astronomke raziskovali naša ozvezdja, v Ljubljani pa bodo kemiki in kemičarke spoznavali kemijske vsebine, za katere v šoli ponavadi zmanjka časa.

Mladi pa bodo govorice iz šolskih klopi preverjali tudi v nadaljevanju poletja, ko pripravljamo še druge tabore s področja naravoslovja in tehnike. Seznam vseh taborov in dodatne informacij lahko dobite na http://tabori.zotks.si oz. nam pišite na tabori@zotks.si ali nas pokličite na 01 25 13 727.

Veseli bomo tudi vsakršne napovedi taborov oz. poročanja s terena. Za podrobnejši dogovor se obrnite na Tjašo Toni, ki je dosegljiva na zgornjem e-naslovu oz. telefonski številki 040 512 880.

Se vidimo?