O-STA

Gossip v Križankah priredili nepozabno glasbeno doživetje! Jeseni vse Itakovce čaka novo - z britanskim duom Goldfrapp!

Ljubljana, 28. 6. 2010 - Z neverjetnim glasom, energijo in karizmo je pevka skupine Gossip Beth Ditto od trenutka, ko je stopila na oder, pa vse do zadnjega avtograma, ki ga je podpisala, čarala ljubljanske Križanke. Skupaj z nič manj izjemnim kitaristom, bobnarko in basistom so Gossip za vse Itakovce in fene priredili koncert, ki ga bo težko pozabiti. S koncertom skupine Gossip se Itak Džafest med počitnicami poslavlja, vse glasbene sladokusce in Itakovce pa razveseljuje z novico, da se jeseni vrne z britanskim duom Goldfrapp!

Preden so stopili na oder Gossip, so v petek zvečer Križanke primerno ogreli štirje mladi glasbeniki, združeni v skupino ADAM: Gregor Jakac, Anej Kočevar, Peter Dekleva in Damir Lisica - Dado. S skladbami s svojega glasbenega prvenca Alfa so pripravili teren za nepozabno glasbeno popotovanje, ki so ga Beth, Brace, Hannah in Chris pričarali vsem obiskovalcem koncerta.

Začelo se je s skladbami z najnovejšega albuma Music For Men. Pop Goes The World, Dimestore Diamond in Heavy Cross so le nekatere, s katerimi je Beth z enkratno vokalno izvedbo, vmesnimi vložki simpatičnega kramljanja z občinstvom in neizmerno energijo navdušila malo manj kot 3000 obiskovalcev Križank. Še zadnja srca obiskovalcev in gledalcev, ki so si koncert ogledali v neposrednem prenosu na džafest.itak.si, je osvojila v drugem delu koncerta, ki ga je zaznamovala svojevrstna interpretacija eminentnih skladb What's Love Got To Do With It in I Will Always Love You ter brezhibna vokalna izvedba skladbe Love Long Distance, med katero se je sprehodila med občinstvom, in nato še slabo uro po koncertu podpisovala avtograme vsem, ki so si to želeli.

Z dvema predkoncertnima zabavama, Geek partyjem v Zlati ladjici in Randevuju, dvema Itak partyjema, ki sta si ga tokrat priborili Katarina iz Lukovca ter Pavlina in Rebeka iz Maribora, ter koncertom Gossip se Itak Džafest med poletnimi počitnicami poslavlja. Vrača se jeseni, ko bo 8. oktobra v Kinu Šiška tretji del glasbene trilogije okronal britanski duo Goldfrapp!

Itak Džafest se bo zaključil z britanskim duom Goldfrapp!

Skrivnost, ki je Itakovce mučila že vse od začetka trilogije Itak Džafest, je razkrita. Trilogijo ekskluzivnih koncertov bo 8. oktobra v Kinu Šiška zaključil britanski duo Goldfrapp. Alison Goldfrapp in Will Gregory bosta v Kinu Šiška predstavila še sveži album Head First in pričarala moderno reinkarnacijo rajskega vintage popa.

Pevka Alison Goldfrapp in klaviaturist Will Gregory sta začela skupaj ustvarjali leta 1999. Kritike sta navdušila že z leto pozneje izdanim prvencem Felt Mountain. Nase sta opozorila predvsem z zanimivim prepletanjem sintetiziranih vokalov s čudovitimi zvočnimi ozadji, ki črpajo vplive iz kabareta, folklorne in elektronske glasbe. Na naslednjem albumu, Black Cherry, sta zvok prvenca nadgradila s prijemi glam rocka in synthpopa. Plesno usmerjeni pop, ki sta ga poimenovala "glamtastični sadopop", sta nadaljevala tudi na naslednjem super uspešnem albumu Supernature. Leta 2008 je sledil preobrat - na Seventh Tree sta plesiščem prijazni zvok nadomestila z bolj subtilnim, toplim in organskim folklornim izrazom. Novi album, Head First, zveni moderno in hkrati retro: kot da bi goldfrappovca sedla na raketo in z glavo naprej odpotovala po času nazaj, da na novo odkrijeta synthpop zlatih osemdesetih.

Vstopnice za koncert Goldfrapp bodo na voljo že sredi julija, tudi tokrat za vse Itakovce po džafest ceni 25 evrov na spletnem mestu www.eventim.si, v redni prodaji pa po ceni 39 evrov na vseh prodajnih mestih Eventima.

Na www.itak.si bo dogajalo tudi med poletjem!

Na spletni strani www.itak.si bodo tudi poleti redno objavljane vse novosti o jesenskem koncertu Itak Džafest. Prav tako si lahko vsi, ki bodo med poletjem že nestrpno pričakovali tretji del trilogije, na spletni strani naložijo Itak mobilne aplikacije in se preizkusijo v nagradnih natečajih za Itak Flike, s katerimi si priborijo brezplačno vstopnico za koncert Goldfrapp. Več informacij najdete na www.itak.si.