O-STA

Na Mestni plaži v Celju si bomo lahko ogledali plesno predstavo Pajkovke

Predstava, ki izhaja iz proučevanja gibanja pajkov in tkanja mrež

Celje, 29. junij 2010, Zavod Celeia Celje vabi v petek, 2. 7. 2010 ob 20.00 na Mestno plažo ob Savinjskem nabrežju na ogled plesne predstave Pajkovke, ki se uvršča v program prireditev Poletja v Celju, knežjem mestu 2010. Ogled predstave, ki je nastala v okviru Festivala Velenje - Plesnega teatra Velenje, je brezplačen. V primeru slabega vremena bo prireditev v Celjskem domu. Medijski pokrovitelj Poletja v Celju, knežjem mestu 2010: Radio Fanatsy. Pokrovitelji: Simbio d.o.o., Geodetski zavod Celje d.o.o., CM Celje d.d., VOC Celje d.d. in Banka Celje d.d..

Koreografija: Tina Benko, Lucija Boruta, Polona Boruta, Neža Jamnikar in Mateja Rožič

Glasba: Alberto Inglesias

Plesalke: Tina Benko, Lucija Boruta, Neža Jamnikar in Mateja Rožič

Oblikovanje luči: Davorin Štorgelj

Kostumi: Plesni teater Velenje

Gostuje: Festival Velenje - Plesni teater Velenje

Predstava Pajkovke izhaja iz proučevanja gibanja pajkov in tkanja mrež. Posebej pomembna je prva nit. V prenesenem pomenu je ta nit lahko popkovina, rešilna nit iz blodnjaka (Ariadnina nit), lahko pa je tudi rešilna nit manipulacije današnjih medijev ... Plesalke iščejo svoj način izražanja skozi niti pajka, ki so narejene z neverjetno krhkostjo. Plesna predstava išče vzporednice s tradicijo tkanja, ki je bila nekdaj umetniško izražanje žensk. Niti tkalk so bile željne dotika nečesa posebnega, krhkega in popolnega. V izraznem smislu je predstava torej večplastna in poskuša odgovoriti tudi na aktualna vprašanja, ki zanimajo današnjega človeka.

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-mail: snezana.gabrovec@celje.si