O-STA

Lutke bodo preplavile Celje Celje, 2. julij 2010: Zares pestra ponudba lutkovnih predstav na Mestni plaži ob Savinjskem nabrežju

Celje, 2. julij 2010, Zavod Celeia Celje vabi k obisku zares pestrega julijskega lutkovnega dogajanja na Mestni plaži (Savinjsko nabrežje). V goste prihajajo Pripovedno gledališče gdč. Bazilike, Škratovo lutkovno gledališče Celje, Festival Velenje - Lutkovno gledališče Velenje, Glasbeno prireditvena agencija Antolin, na samem koncu meseca pa bo na plaži čisto pravi cirkuški piknik z delavnico. Prva predstava že v četrtek, 1. 7. 2010, ob 18.00, ko bo na mestni plaži gostovalo Pripovedno gledališče gdč. Bazilike s predstavo Zlati ključek.Vstop na vse dogodke je brezplačen. Prireditve se uvrščajo v sklop prireditev Poletja v Celju, knežjem mestu 2010. Medijski pokrovitelj Poletja v Celju, knežjem mestu 2010: Radio Fanatsy. Pokrovitelji: Simbio d.o.o., Geodetski zavod Celje d.o.o., CM Celje d.d., VOC Celje d.d. in Banka Celje d.d..

MESTNA PLAŽA - LETOS VSE TJA DO LETNEGA VRTA OSREDNJE KNJIŽNICE CELJE (Savinjsko na brežje)

Savinjsko nabrežje, ki je nekoč nosilo ime Masarykovo nabrežje, je v zadnjem stoletju predstavljajo pomembno točko druženja za takratne prebivalce. Po "promenadi", ki je potekala od starega mestnega jedra ob Savinji skozi mestni park, so se sprehajale generacije meščanov. Reka Savinja tudi danes na sprehajališče vabi mnoge sprehajalce. V letošnjem letu nadaljujemo s projektom mestne plaže, ki, locirana v neposredni bližini Lapidarija Pokrajinskega muzeja Celje in promenade ob Savinji izjemno domiselno povezuje reko in travnato površino, po horizontali pa sega vse tja do otroškega igrišča. Vmesni odprti prostor je namenjen za improvizirano športno površino. Osrednji, senčni del pod skupino dreves je opremljen z ležalniki, visečimi mrežami in knjižnico na prostem. Obiskovalce k obisku vabi prijetna gostinska ponudba ter diskretna ambientalna glasba ... Mestna plaža tudi letos nadaljuje svoje poslanstvo: sonce, voda, zrak svoboda: uživajmo življenje. Letošnje poletje na mestni plaži tako prinaša kopico zanimivih dogodkov, ki jih sestavljajo manjše lutkovne in cirkuške predstave, animacijske delavnice, ulično gledališče ... ter zanimivo dopolnjujejo joga, ples ...

PROGRAM PREDSTAV NA MESTNI PLAŽI

Četrtek, 1. julij

18.00 MESTNA PLAŽA

LUTKE NA PLAŽI VABIJO: ŠKRATA TENGU IN ZAČARANI ČAJNIK

Izvirna pravljica o moči prijateljstva, sožitja, ljubezni in čarobnosti v tehniki papirnatega lutkovnega gledališča.

Predstava je primerna za otroke od 4. do 6. leta.

Vstop prost.

V primeru slabega vremena bo prireditev v Celjskem domu.

Pripovedno gledališče gdč. Bazilike

Torek, 6. julij in Četrtek, 8. julij

18.00 MESTNA PLAŽA- SAVINJSKO NABREŽJE

LUTKE VABIJO NA PLAŽO: KO SO BILI KROKARJI ŠE PISANI

Režija: Helena Korošec

Priredba besedila: Ksenija Lekovšek - Korber

Lutke in scena: Petra Rems

Glasba: Mateja Podpečan

Igrajo: Breda Stepan, Ksenija Leskovšek - Korber, Kristina Kolšek, Miša Pešec, Marijana Kolenko, Gorazd Zlatolas, Boštjan Regulj in Mateja Podpečan

Ali ste vedeli, da so bili nekoč krokarji najrazličnejših barv? Če bi radi izvedeli, zakaj so postali črni, pridite in si oglejte najnovejšo lutkovno predstavo v izvedbi Škratovega lutkovnega gledališča Celje.

Vstop prost.

V primeru slabega vremena bo prireditev v Celjskem domu.

Škratovo lutkovno gledališče Celje

Torek, 13. julij

18.00 MESTNA PLAŽA- SAVINJSKO NABREŽJE

LUTKE VABIJO NA PLAŽO: O LJUDEH, ŽIVALIH IN KAMNIH

Scenarij in režija: Alice Čop

Likovna zasnova: Kajetan Čop

Koreografija: Tanja Pavič

Klesanje lutk: Veronika Vačovnik in Srečko Stropnik

Glasba: Dejan Tamše in Saša Lušič

Produkcija: Knjižnica Velenje

Igrata: Vanja Kretič in Tjaša Zajc

Lutkovno - gibalna glasbena predstava vas bo popeljala v Afriko. Spoznali boste sedem zgodb o tem, kako je nastal Svet. Če vas zanima, kakšne so lahko "biblijske" zgodbe, pridite in se prepustite afriškim ritmom. Lutke in maske, ki so uporabljene v predstavi, so navdihnjene z originalnimi lutkami in maskami črnega kontinenta. Nekatere izmed njih lahko najdete v Afriški zbirki prof. Františka Foita na Velenjskem gradu.

Vstop prost.

V primeru slabega vremena bo prireditev v Celjskem domu.

Festival Velenje - Lutkovno gledališče Velenje

Četrtek, 15. julij

18.00 MESTNA PLAŽA- SAVINJSKO NABREŽJE

LUTKE NA PLAŽI VABIJO: ZLATI KLJUČEK

Pripovedno gledališče gdč. Bazilike je avtorsko gledališče Katje Povše, ki je nastalo konec leta 2005. Umetnica se ukvarja predvsem s pripovedništvom zgodb iz svetovnega izročila, ki jih uprizarja v lutkovno - gledališkem jeziku. Zlati ključek je neposredna in zabavna predstava z lutkami, predmeti in zvoki iz kovčkov gdč. Bazilike.

Predstava je primerna za otroke od 4. do 6. leta.

Vstop prost.

V primeru slabega vremena bo prireditev v Celjskem domu.

Pripovedno gledališče gdč. Bazilike

Sobota, 17. julij

11.00 MESTNA PLAŽA- SAVINJSKO NABREŽJE

ČALAPINKOVA VELIKA ZABAVA

Medved Čalapinko je prav poseben medved. Kamorkoli pride in zasliši glasbo, zapleše. K plesu vedno povabi otroke ter seveda tudi njihove starše in tako vsi skupaj ustvarijo pravo plesno koreografijo. Ker Čalapinko ve, da otroški želodčki kaj kmalu radi postanejo lačni, s seboj vedno pripelje tudi čisto pravo potujočo palačinkarno in mojstra Grego, ki je poznan po pripravi slastnih palačink.

Vstop prost.

V primeru slabega vremena bo prireditev izvedena naknadno.

Glasbeno prireditvena agencija Antolin team, Lesce

Sobota, 31. julij

11.00 MESTNA PLAŽA - SAVINJSKO NABREŽJE

CIRKUŠKI PIKNIK Z DELAVNICO

Cirkuški piknik je predstava o prijateljstvu. Je burleska, ki bo otroke nasmejala in popeljala v cirkuški svet klovnov, žonglerjev in akrobatov. Na Cirkokrogovi cirkuški delavnici pa se boste naučili uporabe različnih cirkuških rekvizitov: diabolo, žongliranje, poi, kitajski krožnik, flower stick, ter osnov evilibristike in izdelovanja figur iz balončkov.

Vstop prost.

V primeru slabega vremena bo prireditev izvedena naknadno.

Slovensko združenje za cirkuško pedagogiko - Cirkokrog (Anja Mikič in Denis Crovella)

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-mail: snezana.gabrovec@celje.si .