O-STA

J.P Morgan končal prevzem proizvajalcev dobrin in storitev družbe RBS Sempra

1. julij 2010

***

New York (Business Wire) - Družba J. P. Morgan je danes oznanila, da je zaključila svoj prevzem delov družbe RBS Sempra Commodities, in sicer svetovne naftne in kovinske poslovne veje, vključno s Henry Bath Group, svetovne premogovne in evropske energetike in plinske poslovne veje, ter vseh kvot izpustov toplogrednih plinov izven Združenih držav Amerike. Prevzem je bil prvotno objavljen 16. februarja 2010.

Te pridobitve bodo vključene v J. P. Morganovo obstoječo mrežo družb Global Commodities, ki bo okrepila ponudbo dobrin in storitev družbe pod vodstvom predsednice Blythe Masters. Združena platforma bo družbi omogočila fizični dostop do novih trgov po svetu s 26 lokacijami v več kot 10 državah in z več kot 130 skladiščnimi poslopji.

J. P. Morgan je za pridobitev podjetij in družb RSB Sempra Commodities plačal 1,6 milijarde ameriških dolarjev.

"Ta pridobitev znatno širi naše svetovne zmožnosti zagotavljanja dobrin in storitev, kar nam omogoča občutno širitev na tem področju," je izjavil Jes Stanley, izvršni direktor J. P. Morganove investicijske banke. "Ta pridobitev je odlično usklajena z našim poslovanjem, saj nam nadalje omogoča služiti strankam."

Kot rezultat te pridobitve bo J. P. Morgan skoraj podvojil število korporativnih strank, ki jim lahko zagotavlja številne vrste dobrin in storitev.

"Zadovoljni smo, da lahko danes sprejmemo nadarjene zaposlene družbe RBS Sempra Commodities v našo družbo J. P. Morgan," je dejala Blythe Masters, predsednica Global Commodities. "Z njihovim odličnim poznavanjem trga in znanjem dopolnjujejo obstoječo ekipo družbe J. P. Morgan in bodo zagotovili močno konkurenčno prednost ob širitvi na svetovni trg."

O družbi J. P. Morgan

Družba J. P. Morgan je investicijsko bančni del družbe J. P. Morgan Chase & Co (NYSE: JPM), vodilna družba na področju finančnih storitev s premoženjem v vrednosti 2,1 trilijonov USD in ki deluje v več kot 60 državah po svetu. J. P. Morgan Chase je vodilna na področju investicijskega bančništva, finančnih storitev za porabnike, manjša podjetja in poslovno bančništvo, obdelavo finančnih transakcij, upravljanje premoženja in zasebnih interesov. Družba služi milijonom odjemalcev v Združenih Državah Amerike in številnim svetovno pomembnim inštitucijam, korporacijskim, in vladnim odjemalcem pod svojimi J. P. Morgan and Chase znamkami. Informacije o družbi J. P. Morgan so na voljo na spletni strani: www.jpmorgan.com

Kontakt:

J.P. Morgan
Mediji:
Kimberly Williams Weinrick, 212-622-0926
Kimberly.weinrick@jpmorgan.com