O-STA

V kratkem na dopust? Poskrbite, da so dragocenosti na varnem!

Kranj, 8. julija - Počitnice so tu, z dopusti pa se, glede na statistike, poveča tudi število tatvin in vlomov v stanovanjske in druge objekte. Strokovnjaki poleg ustrezne zaščite nepremičnin svetujejo tudi hrambo zaupnih dokumentov, umetnin in drugih dragocenosti v bančnih sefih.

V tujini je shranjevanje dragocenosti v bančnih sefih nekaj povsem običajnega, pri nas pa se na to, da varnost doma ni nekaj samo po sebi umevnega, šele navajamo. Ne glede na to pa povpraševanje po bančnih sefih zadnja leta narašča. To še zlasti velja za obdobje letnih dopustov, ki so povezani z daljšimi odsotnostmi od doma.

Najem bančnega sefa je namreč izjemno enostavna in elegantna rešitev, za komitente Gorenjske banke pa tudi cenovno zelo ugodna. Poleg konkurenčnih cen med prednosti najema sefa Gorenjske banke sodi tudi dejstvo, da so sefi pri Gorenjski banki vgrajeni v posebej varovanem prostoru banke. To za pravno ali fizično osebo, ki sef najame, pomeni precej večjo stopnjo varnosti in diskretnosti pri shranjevanju predmetov večjih vrednosti. Tudi sicer banka zanje skrbi z največjo profesionalno skrbnostjo, informacije o tem, kdo je najemnik bančnega sefa, pa predstavljajo strogo varovano poslovno skrivnost.

Sama višina najemnine je odvisna od velikosti in od trajanja najema sefa. Komitenti Gorenjske banke lahko izbirajo med številnimi dimenzijami, sef pa lahko najamejo za poljubno časovno obdobje (teden, mesec, pol leta, leto).

Lokacije bančnih sefov:

1. Kranj: poslovalnica na Bleiweisovi 1 in hranilnica Globus

2. Škofja Loka: poslovalnica na Kapucinskem trgu

3. Bled: poslovalnica pod hotelom Park

Dodatne informacije: Peter Kavčič, Sektor poslov z občani,tel.: 04 2084 251