O-STA

V univerzitetnem mestu Koper se uspešno zaključila mednarodna poletna šola managementa

S podelitvijo potrdil o udeležbi študentkam in študentom se je v Kopru zaključila tradicionalna mednarodna poletna šola z naslovom "Management in trajnostni razvoj", ki je potekala med 28. junijem in 9. julijem 2010 na Fakulteti za management Koper Univerze na Primorskem. Predavali so ugledni akademiki s področij managementa, trajnostnega razvoja, mednarodnega poslovanja, ekonomije in financ, kulturnih razlik in komunikacije ter jezikoslovja.

Na dodiplomski in podiplomski ravni se je letošnje poletne šole udeležilo 40 študentk in študentov, ki so prihajali iz kar 15 evropskih in drugih svetovnih držav, gostili pa smo tudi 10 mednarodno priznanih strokovnjakov iz znanstvene sfere in gospodarstva. Po besedah vodje letošnje poletne šole doc. dr. Dragana Kesiča s Fakultete za management Koper so mladi pokazali zanimanje za poglobljeno izobraževanje na področju družbene odgovornosti za trajnostno naravnan svet globalne perspektivnosti.

Udeleženci so izkoristili predavanja in večina od njih opravila vsaj en do dva izpita. Dvotedenska intenzivna predavanja so se izvajala v Kopru, po opravljenih študijskih obveznostih pa so mladi izkoristili priložnost za druženje in obisk kulturnih ter zgodovinskih znamenitosti univerzitetnega mesta Koper in širše Slovenije. V sklopu predavanj so delili svoja razmišljanja preko sodelovanja v delavnici ter okrogli mizi, obiskali pa so tudi podjetji Luko Koper in Vinakoper. Pripravili so jim tudi izlet po Sloveniji, turnir v odbojki na mivki, izlet z barko po slovenskem morju; kulinarične značilnosti države pa so spoznavali na družabnem pikniku. Slavnostni zaključek pa sta glasbeno-umetniško obogatili tudi Tanja Pečenko in Maša Tiselj, ki sta odpeli nekaj znanih pesmi iz muzikalov.

Študentke in študenti so bili zadovoljni s kakovostno izvedbo poletne šole in pridobljenim znanjem. Obalo so zapustili s prijetnimi vtisi in bodo te občutke prenesli v svoje domače okolje, ter kot so obljubili, se v Slovenijo še zagotovo kdaj vrnili. Morda že naslednje leto na poletno šolo Fakultete za management Koper 2011!

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji (foto: Alen Ježovnik).

UP Fakulteta za management Koper

Za podrobnejše informacije smo vam na razpolago:

Dejan Šraml

Odnosi z javnostmi/PR Consultant

Univerza na Primorskem/University of Primorska
Fakulteta za management Koper/Faculty of Management Koper
Cankarjeva 5, p.p. 345, SI-6104 Koper, Slovenia
Tel.: 00386 (0)5 610 20 12
Fax: 00386 (0)5 610 20 15

E-mail: dejan.sraml@fm-kp.si

URL: www.fm-kp.si