O-STA

SAOP v sodelovanju z Zavodom Krog podarja otrokom nasmeh

KOPER, ŠEMPETER PRI GORICI, 15. julij 2010 - Vsakdo si zasluži možnost lepega otroštva in raznolikih priložnosti. V Zavodu Krog so zaključili letošnjo prvo enotedensko rehabilitacijo prikrajšanih otrok s Kosova, v okviru katere so v Piranu gostili 30. osnovnošolskih otrok in 3 strokovne sodelavce iz ruralnih področij Rahovec, Podujevo, Gjakovo, Drenaš in Priština. Rehabilitacija "Podari nasmeh" je potekala od 7. do 14. julija, Zavod Krog pa bo jeseni izvedel še rehabilitacijo otrok iz Črne gore. K izvedbi rehabilitacije je kot sponzor prispevalo tudi podjetje SAOP, ki je z Zavodom Krog sklenilo partnerstvo in se tako zavezalo, da bo tudi v bodoče prispevalo za lepše otroštvo številnih depriviligiranih otrok.

Otroštvo je izjemno pomemben del življenja, ki nas bistveno zaznamuje. Spomini in izkušnje, ki jih dobimo kot otroci, nas gradijo in vplivajo na naše prihodnje vedenje, mišljenje in medsebojne odnose. Srečno in mirno otroštvo bi moralo biti povsem samoumevno, a žal za mnoge otroke še zdaleč ni tako. Tega se zavedajo v Zavodu Krog, neprofitni organizaciji, ki si s številnimi projekti prizadeva izboljšati otroštvo mnogih prikrajšanih otrok. S projektom "Podari nasmeh" že od leta 2004 nudijo rehabilitacijo socialno ogroženim osnovnošolskim otrokom iz JV Evrope.

Zavod Krog v okviru humanitarno razvojnega projekta "Podari nasmeh" letos na slovenski obali že drugič samostojno organizira rehabilitacijo otrok iz Kosova in prvič tudi iz Črne gore. Vsi otroci prihajajo iz ruralnih, po vojni opustošenih področij, ter so podvrženi slabemu ekonomskemu in socialnemu položaju staršev, so žrtve nasilja v družini, brez enega ali celo obeh roditeljev. V času rehabilitacije otroci ob pomoči prostovoljcev sodelujejo v interaktivnih delavnicah, se udeležujejo izletov po Sloveniji, se družijo, učijo prvih plavalnih zamahov in preprosto uživajo v morskih vragolijah ter tako, za vsaj en teden, izkusijo občutek pravega otroštva. Cilj projekta "Podari nasmeh" je predvsem kratkotrajen "pobeg" otrok iz težkega vsakdanjika, izboljšanje psiho-socialnega stanja otrok, prebujanje samozavesti in občutka lastne vrednosti prek druženja in delavnic, grajenje medsebojnih odnosov, učenje medkulturnega dialoga in zmožnosti sprejemanja drugačnosti.

"Otroci so neprecenljiva bitja, ki si zaslužijo ogromno ljubezni in čudovito izkušnjo otroštva. Prikrajšanim otrokom rehabilitacija na slovenski obali omogoča brezskrbno, sproščeno druženje v prijetnem vzdušju in smeha polne dogodivščine z vrstniki, s čimer pridobijo vsaj košček lepih izkušenj, ki jim bodo pomagale na njihovi težki poti odraščanja," je povedala direktorica SAOP, Sonja Šinigoj. V SAOP-ju so se za sodelovanje v tej dobrodelni akciji odločili tudi zaradi vse bolj dejavnega nastopa na regijskih tržiščih, v skladu s svojo vizijo in strategijo izvajanja družbene odgovornosti. Z željo po pomoči in prizadevanjih za srečnejše otroštvo mnogih depriviligiranih otrok, bodo za humanitarni projekt "Podari nasmeh" namenili 1 evro od vsakega prejetega povpraševanja po izdelkih podjetja SAOP prek spletnega obrazca.

Več informacij o samem projektu "Podari nasmeh" in Zavodu Krog je na voljo na sledeči povezavi:

http://www.zavod-krog.si/podari-nasmeh.

Dodatne informacije


Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki... http://www.saop.si/site/o_podjetju_za_novinarje/413/za_novinarje.aspx

Peter Krkoč, Marketing in odnosi z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

T: 05 / 393 40 23

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: http://www.saop.si