O-STA

Petrol razširja in utrjuje mrežo bencinskih servisov. Slovesno odprtje novega bencinskega servisa na Litijski cesti v Ljubljani

Ljubljana, 15. julij 2010 - Družba Petrol razširja svojo mrežo bencinskih servisov in s tem dodatno utrjuje položaj tržnega vodje v državi. K razvejani maloprodajni mreži v Sloveniji, ki po novem šteje kar 313 Petrolovih servisov, se pridružuje nov bencinski servis na Litijski ulici v Ljubljani. Bencinski servis, ki je zgrajen na podlagi najnovejših tehnoloških in okoljskih standardov, obsega ves spremljajoči program. Uradnega odprtja se je udeležil tudi župan mestne Občine Ljubljana Zoran Janković.

Bencinski servis na Litijski cesti uporabnikom ponuja vse, kar potrebujejo na svoji poti. Obsega prodajalno HIP HOP, ki se razprostira na 90 m2, in daje možnost za hiter nakup trgovskega blaga in svežega peciva. Prodajalna je neposredno povezana s kava barom, ki ima tudi zunanji vrt in otroško igrišče.

Poleg najbolj kakovostnih naftnih derivatov, ki jih je možno natočiti na treh otokih s štiriindvajsetimi točilnimi ročkami, je na bencinskem servisu možna tudi prodaja utekočinjenega naftnega plina za vozila. Bencinski servis na Litijski cesti je opremljen s sodobno ekološko in varnostno zaščito z zaprtim sistemom točenja goriva, ki vključuje vso najnovejšo merilno in identifikacijsko opremo. Tako je onemogočeno pretakanje goriv brez nekontroliranega izpusta hlapov v ozračje. Ker si družba Petrol venomer prizadeva za zaščito in ohranjanje okolja, je na bencinskem servisu urejeno ekološko skladiščenje odpadkov. Servis je opremljen tudi z ročno avtopralnico.

V prodajalni lahko uporabnik posega po široki paleti več kot 2.000 izdelkov, ki zajema hrano, pijačo, časopise, cvetje, igrače, avtokozmetiko, motorna olja idr. Bencinski servis ponuja tudi vrsto storitev, med katere sodijo nakup vstopnic, športne stave in loterijo. Bencinski servis na Litijski cesti v Ljubljani bo odprt od ponedeljka do sobote od 6. do 22. ure, ob nedeljah in praznikih pa od 7. do 21. ure.

Ob odprtju bencinskega servisa sta predsednik uprave družbe Petrol Aleksander Svetelšek in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković podelila ček prijaznosti bližnji osnovni šoli Božidarja Jakca. Ta bo prejeti denar namenila za izboljšave v infrastrukturi, ki bodo pedagoški proces naredile še bolj kakovosten in hkrati dinamičen za mlade šolarje.

Aleksander Svetelšek, predsednik uprave Petrola je ob današnji slovesnosti poudaril: "Leta 1953 je Petrol zgradil prvi bencinski servis v Ljubljani. Takrat so bencinski servisi predstavljali le mesto za točenje goriva z dodatno ponudbo izdelkov, ki so bili vezani predvsem na oskrbo vozil. Danes je bencinski servis veliko več, saj se uspešno razvija v prijazno postajališče z vsem, kar za udobno potovanje potrebujemo vozniki in tudi sopotniki, ne le naša vozila. Petrolovo prodajno mesto tako postaja stičišče hitro mobilnih popotnikov vseh generacij."

Podrobnosti o vseh Petrolovih bencinskih servisih lahko najdete na www.petrol.si.

Dostop do brezplačnih fotografij z dogodka na: http://www.mediaspeed.net/skupina.asp?id=1&skupina=4732

* * * * *

Dodatne informacije:

Mag. Aleksander Salkič, Odnosi z javnostmi, Petrol, d.d., Ljubljana

+386 1 47 14 581, 041 789 609

petrol.pr@petrol.si