O-STA

Slovesno odprtje novega bencinskega servisa v Komendi - poslovna cona

Komenda, 16. julij 2010 - Družba Petrol uspešno širi svojo mrežo bencinskih servisov in s tem dodatno utrjuje položaj tržnega vodje v državi. Zadnja pridobitev družbe je nov bencinski servis Komenda na regionalni cesti Vodice - Komenda (Moste). K maloprodajni mreži, ki zdaj šteje že 313 bencinskih servisov se je pridružil še en objekt te vrste. Bencinski servis, zgrajen po najnovejših tehnoloških in okoljskih standardih, ponuja celoten spremljajoči program in uporabnikom ponuja vse, kar potrebujejo na poti. Uradne slovesnosti so se, poleg predstavnikov družbe Petrol, udeležili tudi župan Občine Komenda Tomaž Drolec in številni tamkajšnji krajani.

Novo odprti bencinski servis v Poslovni coni Komenda, poleg prodaje naftnih derivatov, kurilnega olja in utekočinjenega naftnega plina za vozila, obsega tudi tipizirano prodajalno HIP HOP, kava bar z zunanjim vrtom, urejeno ekološko zbiranja odpadkov, uporabo bankomata in ročne avtopralnice. V prodajalni HIP HOP, ki se razprostira na 60 m2, lahko uporabnik posega po široki paleti več kot 2.000 izdelkov, ki obsegajo hrano, pijačo, časopise, cvetje, igrače, avtokozmetiko, motorna olja idr. Bencinski servis ponuja tudi vrsto storitev, med katere sodijo nakup vstopnic, športne stave in loterijo.

Poleg najkakovostnejših naftnih derivatov, ki jih je možno natočiti na treh otokih z 28 točilnimi ročkami, je na enem točilnem mestu voznikom na voljo tudi vse bolj priljubljen in ekološki avtoplin. Otok za gorivo AdBlue pa je namenjen tovornim vozilom. Ker si v družbi Petrol prizadevajo za ohranjanje in zaščito okolja, so bila pri načrtovanju in gradnji upoštevana vsa najzahtevnejša okoljevarstvena merila. Petrol pri svojem poslovanju na vseh področjih skuša nadgraditi standarde kakovosti. Bencinski servis je tako zavarovan z ukrepi za zaščito proti morebitnemu izlitju goriv v okolico in ukrepi za preprečevanje nekontroliranih izpustov hlapov v ozračje. Bencinski servis v Komendi bo odprt od ponedeljka do sobote od 6. do 22. ure, ob nedeljah in praznikih pa od 7. do 21. ure.

Ob odprtju sta član uprave družbe Petrol za prodajo in marketing Roman Dobnikar in župan občine Komenda Tomaž Drolec podelila ček prijaznosti lokalnemu nogometnemu klubu Komenda in Osnovni šoli Komenda. Prejeti denar bosta namenili za izboljšave v infrastrukturi, ki bodo pedagoški proces oziroma proces treninga naredile še bolj kakovosten in hkrati dinamičen za mlade šolarje in nogometaše.

Roman Dobnikar, član uprave Petrola, je ob današnji slovesnosti poudaril: "S ponosom ugotavljamo, da se na naših bencinskih servisih širom Slovenije dnevno ustavlja več kot 150 tisoč kupcev. Želimo si, da bi bencinski servis Komenda prispeval k povišanju te številke oziroma kar je pomembneje, da bi pripomogel pri povečanju zadovoljnih kupcev, ki se bodo v prihodnje tudi vračali na Petrolove bencinske servise."

Tomaž Drolec, župan Občine Komenda pa je dodal: "Odprtje novega Petrolovega bencinskega servisa v Komendi predstavlja pomembno pridobitev za našo lokalno skupnost, saj prinaša povečanje ponudbe za oskrbo z najkakovostnejšimi naftnimi derivati. Verjamem, da bodo krajani nov bencinski servis vzeli za svojega, saj jim ponuja vse, kar voznik potrebuje na svoji poti."

Podrobnosti o vseh Petrolovih bencinskih servisih lahko najdete na www.petrol.si.

Dostop do brezplačnih fotografij z dogodka na: http://www.mediaspeed.net/skupina.asp?id=1&skupina=4733

* * * * *

Dodatne informacije:
Mag. Aleksander Salkič, Odnosi z javnostmi, Petrol, d.d., Ljubljana
+386 1 47 14 581, 041 789 609
petrol.pr@petrol.si