O-STA

V Celje prihaja Neisha

Večer glasbe za vse generacije

Celje, 11. avgust 2010, Zavod Celeia Celje vabi v sredo, 18. avgusta 2010, ob 20.00 na Stari grad Celje na koncert Neishe in Inquarteta. Koncert, ki se uvršča v prireditveni sklop Poletja v Celju, knežjem mestu 2010, bo v primeru slabega vremena izveden v Celjskem domu. Cena vstopnice: 18 EUR. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-mail:tic@celje.si ter TIC Stari grad Celje, prodajna mesta Eventima po Sloveniji in eno uro pred koncertom na Starem gradu Celje. Medijska pokrovitelja Poletja v Celju, knežjem mestu 2010: Radio Fantasy ter Novi Tednik & Radio Celje. Pokrovitelji: Simbio d.o.o., Geodetski zavod Celje d.o.o., CM Celje d.d., VOC Celje d.d. in Banka Celje d.d..

Akreditacije sprejemamo do torka, 17. 8. 2010 na e-naslov:novice.zavodceleia@celje.si

Neisha je javnosti bolj znana kot "mainstream" izvajalka, ki posega po lahkotnem popu in rada zahaja na področje soula, malokdo pa ve, da glasbenica svoje pečate pušča tudi na področjih klasične glasbe, filmske glasbe in drugih scenskih umetnosti. Kot samostojna izvajalka na pop sceni se je Neisha širši javnosti leta 2005 predstavila s klasično virtuozno klavirsko igro, odeto v plašč sodobnega popularnega zvoka. Ta je nemudoma osvojil vrhove slovenskih glasbenih lestvic. Skladbe Planet za zadet, Malo tu, malo tam, 'Maš še kje čas, Najlepša pot in ostale uspešnice so navdušile publiko vseh starosti. Neishine interpretacije klasičnih klavirskih del, njena ustvarjalnost, avtorstvo in izvedba na področju klasične in popularne glasbe ter glasbeni izleti, z na videz nezdružljivimi glasbenimi interpreti, so svojevrsten pečat mlade glasbenice, ki jo lahko upravičeno postavimo v ospredje slovenske glasbene ustvarjalnosti.

Na fotografiji: Neisha (iz arhiva pevke)

Več info: Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostmi in promocijo, tel.: 03 42 87 941. Mobi: 051 681 997, e-mail:novice.zavodceleia@celje.si.