O-STA

Natečaj M:Android vabi k oddaji prijav

Ljubljana, 19. avgust 2010 - Mobitel v sodelovanju z družbo HTC z natečajem M:Android domače razvijalce poziva k razvoju lastne aplikacije za mobilne telefone Android. Dosedanji odziv na natečaj je odličen, Mobitel pa vse zainteresirane opozarja, da se rok za oddajo idej, 25. avgust, izteče že v naslednjem tednu.

Mobitel je v sodelovanju s svetovno uveljavljenim proizvajalcem HTC organiziral nagradni natečaj M:Android s sloganom "Spodbujamo izvirnost" za najboljšo in najbolj priljubljeno slovensko Android aplikacijo. Mobitel želi z natečajem M:Android spodbuditi domače znanje na področju razvoja mobilnih storitev prihodnosti, z bogatim nagradnim skladom pa tudi dati vrednost znanju in domiselnosti, ki sta nujno potrebni za napredek gospodarstva in celotne družbe.

Odziv razvijalcev na natečaj M:Android je odličen, oddanih je bilo že mnogo izvirnih in uporabnih idej za aplikacije, prav tako pa so izjemno priljubljene z natečajem povezane vsebine, objavljene na spletnem mestu Tehnik in mobilnem portalu Planet. Vsi, ki vas sodelovanje v natečaju M:Android zanima, pa imate še čas, da se prijavite za sodelovanje in opis svoje ideje za aplikacijo Android pošljete do srede, 25. avgusta 2010, na e-naslov developers@mobitel.si.

Na Mobitelovem spletnem mestu tehnik.mobitel.si in mobilnem portalu Planet (sklop Novice/Tehnologija) pa so vsem, ki aktivno spremljajo razvoj mobilnih telekomunikacij, že na voljo številne aktualne vsebine s področja Android aplikacij in svetovnih novosti, prav tako pa je v sodelovanju z Mobitelovimi strokovnjaki na forumu spletnega mesta Slo-Android.si (sklop Projekti/Mobitelov Android natečaj), najbolj priljubljenemu forumu slovenskih razvijalcev za platformo Android, na voljo posebna tema, posvečena natečaju M:Android. V kratkem pa bo Mobitel organiziral tudi celodnevno delavnico, na kateri si bodo prijavljeni razvijalci lahko izmenjali izkušnje z Mobitelovimi in zunanjimi strokovnjaki glede razvoja svoje aplikacije in same Android platforme. Podrobnosti v zvezi z omenjeno delavnico bodo pravočasno objavljene na Mobitelovem spletnem mestu Tehnik in mobilnem portalu Planet.

Dodatne informacije: Služba za odnose z javnostmi, Mobitel, d. d., Vilharjeva 23, 1537 Ljubljana, tel. 01/47 283 00, e-pošta: pr@mobitel.si.