O-STA

Konferenca z naslovom "Po dunajski pobudi: Proti novemu bančnemu modelu v novem modelu rasti za CESEE" bo potekala na Dunaju 17. septembra

Mednarodna konferenca o vlogi bank kot delu prihodnjega modela rasti za srednjo, vzhodno in jugovzhodno Evropo.

Dunaj (OTS) - Avstrijsko zvezno ministrstvo za finance pripravlja mednarodno konferenco z naslovom "Po dunajski pobudi: Proti novemu bančnemu modelu v novemu modelu rasti za CESEE", ki bo potekala 17. septembra 2010. Namen konference je opozoriti pristojne na potrebne spremembe v finančnem sektorju v prihajajočem desetletju, predvsem, a ne zgolj, v državah srednje in vzhodne Evrope.

Po uvodnem nagovoru avstrijskega finančnega ministra Josefa Prölla bo jutranje srečanje ponudilo zanimivo predstavitev smernic s strani generalnega sekretarja OECD, Angela Gurríe, in predsednika EBRD, Thomasa Mirowa, ki jima bosta sledili priznani skupini strokovnjakov, ki bosta razpravljali na temi "Vzroki krize in poznejše upravljanje" in "Možnosti zagotavljanja finančnih sredstev, ki so potrebna za rast in strukturne spremembe".

Na popoldanskem srečanju pod vodstvom predsednika poljske centralne banke Mareka Belke se bodo sestali številni finančni ministri iz srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope, ki bodo razpravljali o skupnih rešitvah za mednarodno finančno politiko in nato posamično predstavili zaključke.

Kdaj: petek, 17. septembra 2010, od 10:00 do 17:00

Kje: Aula der Wiessenschaften, Wollzeile 27a, 1010 Dunaj

Vljudno vabimo tudi predstavnike medijev, ki naj svojo prisotnost na konferenci potrdijo na elektronski naslov: bmf-presse@bmf.gv.at.

Možno bo fotografiranje in snemanje dogodka.

Vse podrobnosti programa lahko najdete na spletni strani:

www.bmf.gv.at/Conference_170910

Prosimo, da prijave in vprašanja glede programa in morebitna druga vprašanja naslovite na:

Oddelek za stike z javnostjo:

Tel.: +43 (1) 514 33 - 501 030

Elektronski naslov: bmf-presse@bmf.gv.at

Zvezno ministrstvo za finance

Hintere Zollamtsstraße 2b

A-1030 Dunaj