O-STA

Natečaj M:Android naletel na odličen odziv

Ljubljana, 2. september 2010 - Na Mobitelov natečaj M:Android, ki ga družba Mobitel izvaja v sodelovanju z družbo HTC, se je prijavilo več kot 100 razvijalcev. Ti so skupno oddali skoraj 150 konceptov za nove aplikacije za mobilne telefone Android. Sedaj imajo vse do 27. oktobra čas, da svoje ideje oblikujejo v aplikacije, katerih uporabnost in všečnost bodo nato ocenili uporabniki. Zmagovalca bo poleg bogate denarne nagrade razveselil tudi obisk korporacije HTC v Londonu.

Mobitelov natečaj M:Android za najboljšo in najbolj priljubljeno slovensko Android aplikacijo, ki poteka v sodelovanju z družbo HTC, je pri slovenskih razvijalcih naletel na odličen odziv. Nanje se je namreč prijavilo 108 posameznih razvijalcev in skupin, ki so skupaj pripravili 145 idej za nove aplikacije Android. Pri tem so izkazali visoko raven strokovnega znanja in poznavanja sodobnih telekomunikacij ter smisel za uporabnost, bili pozorni na dobro uporabniško izkušnjo ter oblikovali domiselne rešitve v pomoč pri vsakodnevnih opravilih ali za popestritev vsakdanjika.

Prijavljene ideje so izjemno raznolike in zajemajo od pripomočka za gobarjenje do samodejnega sledenja čakalnim dobam različnih zdravstvenih ustanov. Med oddanimi idejami je največ predlogov za orodja, ki olajšajo vsakodnevna opravila, in jih je skupno kar 43. Veliko je tudi idej za igre in zabavne aplikacije (24) ter lokacijske aplikacije (22), medtem ko je predlogov za aplikacije, povezane s prometom in javnim prevozom, 13.

Razvijalci, ki so na natečaj M:Android prijavili svoje ideje, imajo sedaj vse do 27. oktobra 2010 čas, da jih razvijejo, nato pa bodo predstavljene uporabnikom, ki bodo ocenili njihovo dejansko uporabnost in priljubljenost. Pri razvoju aplikacij jim bo v pomoč tudi Mobitelova delavnica, ki bo 17. septembra 2010 in na kateri bodo lahko svoje izkušnje izmenjali z Mobitelovimi in zunanjimi strokovnjaki. Vse podrobnosti bodo prijavljeni razvijalci v prihodnjih dneh prejeli prek e-pošte.

Sodelovanje v natečaju M:Android je izjemna priložnost za domače razvijalce, saj jim natečaj poleg samega izziva ponuja tudi priložnost strokovnega razvoja in morebitnega trženja njihovih aplikacij prek Mobitelovega mobilnega portala Planet. Najboljše aplikacije bodo razvijalcem prinesle tudi bogate nagrade: razvijalci dvajsetih najbolj priljubljenih aplikacij bodo prejeli mobilni telefon HTC Desire, tri zmagovalne aplikacije pa 10.000 EUR, 5.000 EUR oziroma 3.000 EUR. Poleg tega zmagovalca natečaja M:Android čaka še pot v London na obisk korporacije HTC.

Več informacij v zvezi z natečajem M:Android je na voljo na Mobitelovem spletnem mestu Tehnik (http://tehnik.mobitel.si). Poleg tega je v sodelovanju z Mobitelovimi strokovnjaki na forumu mesta Slo-Android.si v sklopu Projekti/Mobitelov Android natečaj, najbolj priljubljenemu forumu slovenskih razvijalcev za platformo Android, odprta posebna tema, posvečena natečaju M:Android.

Dodatne informacije: Služba za odnose z javnostmi, Mobitel, d. d., Vilharjeva 23, 1537 Ljubljana, tel. 01/47 283 00, e-pošta: pr@mobitel.si.