O-STA

Znižajmo holesterol, spletni portal za pomoč pri zniževanju holesterola

Življenje s povišanim holesterolom je stresno, saj ga spremljajo mnoge spremembe, obenem pa smo ljudje premalo osveščeni o nevarnostih, ki jih lahko ima povišan holesterol na zdravje srca in ožilja.

Prav tako je povišana raven holesterola med Slovenci zelo pogosta, saj so raziskave pokazale, da ima kar 69 % odraslih moških med 35. in 65. letom in žensk med 45. in 70. letom povišano raven holesterola.

V ta namen je podjetje Danone ob pomoči Društva za zdravje srca in ožilja objavilo spletni portal, kjer so zbrane informacije o problematiki, ki jih prinaša povišan holesterol ter napotki za njegovo uravnavanje.

Na portalu Znižajmo holesterol se uporabniki lahko:

poučijo o problematiki povišane ravni holesterola,utrjujejo znanje s pomočjo kvizov, na forumu delijo svoje izkušnje z ostalimi uporabniki in spoznajo zgodbe drugih, ki se soočajo s podobnimi težavami,pripravijo zdrav, uravnotežen obrok s pomočjo objavljenih receptov ali prispevajo svoj recept, ki bo lahko v pomoč tudi drugim, ter se sami ali v družbi prijateljev udeležijo številnih športnih in izobraževalnih dogodkov.

Aktivnosti uporabnikov na portalu prinašajo tudi nagradne točke, s katerimi se lahko ti potegujejo za bogate nagrade.

Spletno mesto je dostopno prek povezave: www.znizajmo-holesterol.si