O-STA

Na 43. MOS-u prva skupna promocijska predstavitev turistične destinacije Dežela Celjska

Na skupnem razstavnem prostoru se tako predstavljajo občine, ki so združene v 4 subregije in vključene v destinacijo Dežela Celjska

Celje, 9. september 2010, Na 43. MOS-u letos poteka prva skupna promocijska predstavitev turistične destinacije Dežela Celjska. Na skupnem razstaviščnem prostoru št. 57 v Hali K se tako s turistično ponudbo predstavljajo občine, ki so združene v 4 subregije in vključene v destinacijo Dežela Celjska: Celjska subregija (Celje, Laško, Dobrna, Vojnik, Štore), Dravinjska subregija (Zreče, Slovenske Konjice), Spodnje - Savinjska subregija (Vransko, Braslovče, Tabor, Polzela, Žalec) in subregija Kozjansko & Obsotelje (Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje, Šentjur, Dobje). Promocijsko predstavitev koordinira Zavod Celeia Celje, ki je od leta 2008 nosilec regionalne destinacijske organizacije za destinacijo Dežela Celjska, v sodelovanju s področnimi regionalnimi partnerji. Za skupno predstavitev so se občine odločile iz prepričanja, da v današnjem svetu uspešen razvoj in prodaja turističnih proizvodov kot tudi turističnih destinacij temeljijo na dobri organiziranosti, sodelovanju in povezovanju turističnih ponudnikov v turistični destinaciji. Zgolj skupno sodelovanje in skupni nastop na sejmih kot je celjski, sta tista elementa, ki pomembno vplivata na dvig prepoznavnosti turistom prijaznega okolja; sta nekakšna garancija za kvalitetno in turistom bolj prijazno ponudbo. Z željo, da bi za obisk turistične dejavnosti navdušili čim večji krog zainteresirane javnosti, spremlja predstavitev tudi bogat animacijski program.

Predstavljena turistična ponudba obiskovalcem ponuja vpogled v bogato in raznoliko ponudbo termalnih in klimatskih zdravilišč, ki jih odlikuje zanimiv wellness program. Prav tako obisk razstaviščnega prostora omogoča seznanitev s pristno ponudbo podeželjskih turističnih kmetij, ki se ponašajo z edinstveno in lokalno poudarjeno kulinariko. Obiskovalec se lahko seznani tudi z možnostmi aktivnega doživetja turističnih območij, ki ponujajo možnosti kolesarjenja,smučanja, pohodništva, vodnih športov kot tudi nove oblike adrenalinskega turizma za turiste nemirnega duha. Velik pomen predstavljena turistična ponudba pripisuje tudi kulturnemu turizmu, ki obiskovalcu omogoča spoznavanje kulturne zgodovine srednjeveških mest, arheoloških najdišč, gradov, muzejev in sakralnih spomenikov ter na takšen način turistu omogoči, da si pridobi zares celovit vpogled v okolje, ki ga je obiskal.

Več info: Urša Dorn, Svetovalka za turizem, tel.: 03 42 87 935, mobi: 031 526 133, e-mail:ursa.dorn@celje.si