O-STA

Uporabnikom mobilnih telefonov odslej na voljo tudi mobilna inačica spletnega mesta Gorenjske banke

Kranj, 13. septembra - Od danes dalje je uporabnikom mobilnih telefonov na naslovu www.gbkr.si/mobile/ na voljo mobilna inačica spletnega mesta Gorenjske banke, s katerim jim banka omogoča priročen in hiter dostop do vseh tistih informacij, ki jih uporabniki njenega klasičnega spletnega mesta najpogosteje obiskujejo.

Številni uporabniki, zlasti mlajši, do spletnih informacij vse pogosteje dostopajo prek mobilnih telefonov, zato je Gorenjska banka poleg klasičnega spletnega mesta pripravila tudi njegovo inačico, ki je prilagojena značilnostim mobilnih telefonov. Mobilno spletno mesto Gorenjske banke uporabnikom ponuja vse tiste informacije, za katere je iz spletnih statistik razvidno, da jih uporabniki na klasični spletni strani najpogosteje iščejo. To so zlasti informacije o poslovni mreži banke, informativni izračuni, menjalni tečaji in novosti, do katerih je dostop prek mobilnih telefonov odslej bistveno enostavnejši in hitrejši.

Mobilna spletna stran, ki jo je - tako kot klasično spletno stran - za Gorenjsko banko izvedla družba Sonce.net, je namreč pripravljena tako, da podpira brskalnike, ki podpirajo xhtml 1.0 mobile profile, ustrezno prilagojen prikaz vsebin in oblika mobilne inačice spletnega mesta pa zagotavlja primerno uporabniško izkušnjo za brskanje po manjših zaslonih.

"To je prvi korak, s katerim se želimo približati uporabnikom mobilne telefonije in izkoristiti ogromne možnosti, ki nam jih ponuja tehnologija", pravijo pri Gorenjski banki, "v naslednjem koraku pa nameravamo svojim komitentom ponuditi tudi možnost opravljanja transakcij prek mobilnega telefona".