O-STA

SAOP na srečanju uporabnikov o ustanovitvi prve hčerinske družbe na tujih trgih

SAOP-jevo hčerinsko podjetje SAOP Računovodstvo d.o.o. bo v Srbiji skrbelo za uspešno delovanje partnerske mreže, zagotavljalo trženjsko in prodajno podporo partnerjem ter izvajalo storitve pomoči uporabnikom. Inovativni spletni program za vodenje poslovanja majhnih podjetij miniMAX že letos tudi za srbske uporabnike.

KAMNIŠKA BISTRICA, ŠEMPETER PRI NOVI GORICI, 17. september 2010 - Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je na osrednjem strokovnem in družabnem srečanju uporabnikov predstavilo načrte glede nadaljnje širitve poslovanja na Srbsko tržišče. SAOP je v zadnjem letu v Srbiji že sklenil dve strateški partnerstvi za razvoj in trženje programskih rešitev, sedaj pa je zaključil postopek ustanovitve hčerinskega podjetja SAOP Računalništvo d.o.o., ki bo imelo sedež v Kisaču, v Vojvodini.

SAOP je letos vstopil na srbsko tržišče na osnovi 23-letnih izkušenj v Sloveniji, kjer se je s celovito ponudbo prilagojenih programov utrdil na samem vrhu proizvajalcev poslovnih rešitev za podjetja in javni sektor. "Na srbsko tržišče smo šli z enakim načinom dela, s katerim smo v Sloveniji ustvarili pomembno konkurenčno prednost. Gre za razvoj tesno povezanega poslovnega sistema in inovativnih nišnih rešitev, kar dopolnjujemo z odlično tehnično in vsebinsko podporo uporabnikom," je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

SAOP je podjetjem na srbskem tržišču ponudilo celoten portfelj poslovnih rešitev iCenter za gospodarstvo, s katerimi bo uporabnikom omogočil kakovostno, učinkovito in do 30 odstotkov cenejše poslovanje. "Zavedamo se, da nas čakata tako mednarodna konkurenca kot tudi tekmovanje z lokalnimi ponudniki, vendar v Srbiji trenutno primanjkuje tako celovitih in povezanih rešitev kot jih ponuja SAOP, kar je gotovo pomembna tržna prednost," je poudarila Sonja Šinigoj. V SAOP-ju bodo tako srbskim podjetjem in javnim ustanovam zagotovili najboljše prakse poslovanja ter lastnikom in menedžerjem omogočili dostop do kakovostnih informacij za vodenje in odločanje.

SAOP je v Srbiji že pridobil dva strateška partnerja, ki sodelujeta pri lokalizaciji njegovih poslovnih programov. Podjetje WIN-TIM iz Kragujevca skrbi za lokalizacijo poslovne rešitve za večja podjetja in javni sektor iCenter, medtem ko podjetje G-softic iz Novega Sada skrbi za lokalizacijo spletne rešitve za majhna podjetja miniMAX. Po načrtih bo miniMAX srbskim uporabnikom na voljo že letos, kar pomeni, da bo SAOP srbskemu gospodarstvu kmalu zagotavljal učinkovite poslovne rešitve za podjetja vseh velikosti. Prek hčerinske družbe in obeh partnerjev bodo svoje poslovne rešitve tržili po celotni državi, pri čemer pričakujejo, da bodo v treh letih, ob do sedaj pridobljenih poslih, dosegli več kot 1.000 uporabnikov, ustvarili prihodke v višini 2 milijona evrov ter odprli 30 novih delovnih mest.

Kot je še povedala Sonja Šinigoj, bodo enak poslovni model, ki se bo utrdil v Srbiji, v prihodnjem letu prenesli še na Hrvaško. Po stabilizaciji prodaje in razvoja v regiji pa v SAOP-ju načrtujejo pospešen nastop na zahodnoevropskih trgih.

Dodatne informacije:


Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki... http://www.saop.si/site/o_podjetju_za_novinarje/413/za_novinarje.aspx

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46 , 5290 Šempeter pri Gorici

T: 05 / 393 40 23, M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: http://www.saop.si