O-STA

V zavodu Lutkovno gledališče Ljubljana se pridružujemo stavki javnega sektorja! Ampak na svoj način in pod svojimi pogoji

Če namreč teater zapremo, pokažemo figo otrokom - tistim, ki sploh še ne znajo pisati, saj se v vrtcu še igrajo, in tistim, ki že hodijo v šolo, ampak nimajo pojma, kaj vse se skriva za besedo 'stavka', še manj, kaj se skriva za besedami vlada, ministrica, sindikat, kolektivna pogodba.

Ampak smo našli način, kako nasititi volka, ne da bi pri tem crknila koza: dve predstavi odpovemo, dve predstavi odigramo, pri čemer pred predstavo ne bomo suho prebirali stavkovnih zadev, kot nam je bil to priporočil sindikat - saj malčkov, se bojimo, v tem primeru ne bo nikoli več v teater, ne naš, ne katerikoli drug -, ampak se bomo posebej žmohtno posvetili tretji stavkovni zahtevi: da se prizna pošteno plačilo tudi tistim, ki jih občinstvo ne vidi! Storili bomo, da bodo postali vidni. Čisto vsi, od Najile do Acota, vsi!

Prosimo vas, spoštovani mediji, da nam pri tem pomagate, zato vas vabimo, da se nam pridružite jutri, v torek dopoldan, na našem Velikem odru (Roald Dahl: Jurijevo čudežno zdravilo, 9.30 - 10.15) in na našem Šentjakobskem odru (Boris A. Novak: Mala in velika luna, 10.00 - 10.50).

Toplo vabljeni na obe predstavi, še topleje na predstavitev, pogovor, fotkanje in druženje z malčki in nami po obeh.

Na oder gremo za najmlajše!

Lep pozdrav in vse dobro,

Jera Ivanc,

umetniška vodja LGL-DOM