O-STA

Podjetje Psion postavlja nov veliki mejnik v odprtih inovacijah s predstavitvijo platforme Psion Omnii ™ in prvega novega izdelka

Nova platforma Psion Omnii uteleša tri glavne sestavne dele odprtokodne mobilnosti (modularnost, odprta inovacija in prilagodljivost) in kljubuje pravilom oblikovanja mobilnih naprav.

LONDON & TORONTO - (Business Wire) - Podjetje Psion, vodilni ponudnik rešitev na področju mobilnega računalništva, je danes z zagonom platforme Psion Omnii ™, prefinjene in visoko modularne mobilne računalniške platforme, predstavilo strateški mejnik za podjetje. Nova platforma Omnii bo podjetju Psion, njegovim preprodajalcem in razvojnim partnerjem ponudila priložnost za soustvarjanje najširšega spektra prilagodljivih rešitev v industriji. Platforma Psion Omnii bo v sodelovanju z odprto spletno skupnostjo na www.ingenuityworking.com pričela povsem nov način razvoja izdelkov mobilnega računalništva.

Platforma Psion Omnii, s svojim jedrom v Psionovem poslovnem modelu Odprtokodna mobilnost (Open Source Mobility), tako ponuja novo družino prilagodljivih in zmogljivih dlančnih naprav. Platforma je skupek več kot 20 let industrijskega strokovnega znanja na področju modularne arhitekture in oblikovanja. V procesu razvoja je platforma Omnii prestala več kot 120.000 ur testiranj, vključno z obširnim beta testiranjem pri poslovnih partnerjih in strankah.

Odprtokodna mobilnost je Psionov inovativen poslovni model, ki združuje tri osnovne elemente:

  • prefinjeno in visoko modularno platformo za mobilno računalništvo;
  • odprt inovativen pristop k sodelovanju in razvoju;
  • prilagodljive izdelke, rešitve in storitve.

Platforma Psion Omnii se spopada s težavo zastarevanja tehnologije

Za doseganje kar najdaljšega možnega življenjskega cikla so morala podjetja prej kupiti zapletene, drage naprave, zasičene s funkcijami, da bi lahko sledila tempu spreminjajoče se tehnologije in poslovnim potrebam. To je omejilo njihovo možnost, da se hitro prilagodijo novim tržnim priložnostim ali da uporabljajo napredne tehnologije.

Psionova platforma Omnii temeljito spreminja ta scenarij. Zasnovana je tako, da njena življenjska doba že od začetka upraviči stroške. Ker jo je možno skoraj popolnoma ponovno prilagajati na terenu, je mogoče naprave, ki delujejo na podlagi platforme Psion Omnii, prilagoditi novim tehnologijam ali povsem spremeniti njihovo namembnost, ko stranka to potrebuje. Nadgradljive in prosto izmenljive module ne razvija zgolj podjetje Psion temveč tudi rastoča mreža več kot 200 razvojnih partnerjev povsod po svetu, ki so med seboj povezani preko Psionove odprte spletne skupnosti na spletni strani IngenuityWorking.com.

Izvršni direktor podjetja Psion John Conoley je dejal: "Razvoj in zagon Psionove nove platforme Omnii je naslednji veliki mejnik za podjetje. Testirali smo, prilagodili in razvili platformo na podlagi neposrednih povratnih informacij od ljudi, ki jo bodo tudi uporabljali in razvijali. Ta pristop modularne zasnove omogoča prilagodljivost na veliko višji ravni, kot je to do sedaj uspelo komurkoli v tem poslu. Prihranki, ki jih lahko ustvarimo skozi nizke stroške delovanja in dolgo življenjsko dobo izdelka so nepremagljivi. Modularni pristop je tudi zelo učinkovit za podjetje Psion, saj mu omogoča prilagodljivost brez konkurence, nadzor stroškov in stalnost, hkrati pa tudi znatno prednost v tržni niši.

Predstavitev Psion Omnii XT10

Prva naprava, ki temelji na novi platformi Omnii, je Omnii XT10, predstavljen danes. Omnii TX10 je izjemno zmogljiv modularni dlančnik, ki je namenjen zahtevnim uporabnikom kot so pristanišča, letališča, oskrbne verige in logistične operacije.

Psionov Omnii XT10 je odporen na padce z dveh metrov in je opremljen z IP65 internetnim protokolom. Zaradi mikroprocesorja iz družine OMAP3 podjetja Texas Instruments lahko opravi naloge dvakrat hitreje kot primerljivi izdelki tekmecev. Superskalarna arhitektura omogoča vzporedna navodila ARM za boljšo zmogljivost in učinkovitost pri nižjih MHz. Psion Omnii XT10 ponuja tudi daljše delovanje baterije s skoraj dvakratno zmogljivostjo, kot jo imajo primerljivi izdelki in omogoča spremljanje stanja baterije, ki opozori, ko se baterija približuje koncu svoje življenjske dobe in omogoča uporabniku kar največji izkoristek strojne opreme.

"Naša nova platforma Omnii je najbolj tehnično dovršeno mobilno računalniško okolje za podjetja, ki smo ga razvili doslej. Gradi na uspehu naših preteklih izdelkov, kot je na primer družina izdelkov Workabout in širi našo predanost k razvoju visoko prilagodljivih, domiselnih in odprtih izdelkov, ki zadovoljujejo kar najširši možni spekter zahtev na področju mobilnega računalništva," je dejal Mike Doyle, Psionov glavni tehnolog. "S Psionovim Omnii XT10 začenjamo novo in razburljivo potovanje za izkoristek razvijajočega se obilja niš za aplikacije za zmogljive mobilne naprave."

Za dodatne informacije o izdelku obiščite spletno stran www.psionteklogix.com/omnii.

O podjetju Psion

Podjetje Psion je pionir na področju kvalitetnih dlančnikov in aplikacij za dlančnike na trgih industrijskega medpodjetniškega trgovanja. V mobilnem računalništvu že od leta 1980 izvajamo inovacije, s katerimi pomagamo reševati poslovne težave našim strankam po svetu, vključno s podjetji Volkswagen, SNCF, RWE, nPower, E.ON, BMW, Goodyear, Copenhagen Airports in večjimi mednarodnimi transportnimi centri.

Naše naprave so zmogljive, odporne in narejene, da trajajo. So po naročilu narejene rešitve, ustvarjene preko našega poslovnega modela odprtih inovacij, v katerem soustvarjamo mobilno strojno opremo, programsko opremo in storitve skupaj z našimi strankami in partnerji na naši spletni strani za odprte inovacije www.ingenuityworking.com.

Psion plc je delniška družba, uvrščena na Londonsko borzo. Sedež ima v Londonu, podružnice pa v Evropi, Severni Ameriki, Aziji, Latinski Ameriki in na Bližnjem Vzhodu.

Omnii je blagovna znamka podjetja PSION TEKLOGIX, INC.

Za več informacij obiščite spletno stran: www.psion.com.

Kontakt:

Združene države:

Psion Teklogix Corp

Breeanna Rosen, 859-372-4105
bree.rosen@psionteklogix.com

ali

Schwartz Communications

Scott Love, 781-684-0770
psion@schwartz-pr.com

ali

Velika Britanija/Evropa

Text 100

Andy Sephton, +44 (0) 20 8846 0743
andy.sephton@text100.co.uk