O-STA

Vabilo za medije na novinarsko konferenco ob otvoritvi obnovljene HE Moste 04.10.2010

RAZVOJ HE MOSTE - Okolju prijazna energija

Vabimo vas na novinarsko konferenco ob otvoritvi obnovljene Hidroelektrarne Moste, ki bo v ponedeljek 04.10.2010 ob 13.30 v tehniškem muzeju elektrarne Završnica, v neposredni bližini obnovljene HE Moste, Moste 41, 4274 Žirovnica. Zaradi dotrajanosti opreme in nevarnosti plazišča nad strojnico je bila obnova edine akumulacijske elektrarne v Sloveniji nujno potrebna.

Direktor Savskih elektrarn Ljubljana, Drago Polak in vodja HE Moste Anton Koselj vam bosta predstavila energetski in okoljski vidik obnove, kot del razvojnega projekta HE Moste. Predstavila bosta tudi priprave na čiščenje talnega izpusta na pregradi HE Moste, ki je kot del projekta sanacije predvideno v letu 2011.

Blaž Jasnič , tehnični direktor železarne Acroni, bo predstavil načrt prenovljenega odlagališča talilniških odpadkov (halde), ki ga bodo izvajali sočasno s čiščenjem talnega izpusta.

Po konferenci vas vabimo, da se udeležite uradne otvoritve obnovljene strojnice HE Moste, na kateri bosta sodelovala tudi prof. dr. Roko Žarnić, minister za okolje in prostor ter mag. Darja Radić, ministrica za gospodarstvo.