O-STA

V Slovenijo prvič prihaja na gostovanje eden vodilnih japonskih glasbenih sestavov Ansambel Interactive Tokio

Koncert, s katerim se v Celju pričenja abonmajska koncertna sezona Zavoda Celeia Celje

Celje, 7. oktober 2010, Zavod Celeia Celje vabi v torek, 12. 10. 2010, ob 19.30 v dvorano Narodnega doma Celje na prvi koncert iz ciklusa koncertne sezone 2010 / 2011. Prvič v Sloveniji in tudi v Celju bo nastopil eden najboljših japonskih sestavov Ansambel Interactive Tokio, ki se posveča večinoma glasbi 20. in 21. stoletja in mu dirigira priznani japonski dirigent Junya Fujimoto. Cena vstopnice: 10 EUR. Vstopnice so na voljo na TIC Celje, Krekov trg 3, tel. : 03 42 87 936, 03 49 25 081 in eno uro pred koncertom v Narodnem domu. Na TIC Celje, na Krekovem trgu 3 pa še vedno poteka tudi vpisovanja v vse tri abonmaje Zavoda Celeia Celje.

Koncertno sezono v Celju pričenjamo z nastopom enega najvidnejših japonskih sestavov Ansambla Interactive Tokio, za kateerga je to tudi prvi nastop v Sloveniji. Na torkovem koncertu bodo lahko poslušalci uživali v izvajanju glasbe umetnikov, diplomantov tokijske Univerze, ki svoja glasbena znanja redno izpopolnjujejo tudi izven meja Japonske; v Evropi, Ameriki in Avstraliji. Ansambel, ki redno koncertira tako doma kot v tujini, se udeležuje tudi vseh pomembnih mednarodnih glasbenih festivalov. Na koncertu, ki ga bodo imeli v Celju, bodo glasbeniki izvajali dela sodobnih japonskih skladateljev, v spored pa so vključili tudi dela priznanega slovenskega sodobnega sladatelja Pavla Mihelčiča.

Spored koncerta:: Teruyuki Noda, Toru Takemitsu, Joji Yuasa, Pavel Mihelčič, Sukhi Kang.

Fotografija: Ansambel Interactive Tokio (iz arhiva ansambla)

Več info: Nenad Firšt, Umetniški vodja glasbene dejavnosti, tel.: 03 42 87 138, mobi: 041 721 131, e-mail:nenad.first@celje.si.