O-STA

V Celje ponovno prihaja prireditev Podeželje v mestu

Za en dan se prepustite utripu in vonjem podeželja

Celje, 12. oktober 2010, Zavod Celeia Celje v sodelovanju z Društvom raznolikost podeželja, EPP Deteljica ter Zvezo ekoloških kmetov Slovenije vabi v soboto, 16. 10. 2010, od 9.00 do 13.00 v center mesta Celje na prireditev Podeželje v mestu, ki je namenjena predstavitvam kmetij, prodaji izdelkov, predstavitvi obrti in ki jo spremlja bogat animacijski program. V letošnjem letu je poudarek prireditve na BIO pridelavi in predelavi živil. Vstop na prireditev, ki se bo odvijala v vsakem vremenu, je prost.

Osnovni cilj prireditve, ki se v mestu Celje tradicionalno odvija dvakrat, v poletnem in jesenskem obdobju, je prispevati k večji prepoznavnosti podeželja in predstavitvi pridelkov, izdelkov in storitev ponudnikov s kmetij. Prav iz želje, da doseže čim večje število zainteresirane javnosti je zasnovana na način, ki obiskovalcu ponuja vpogled v ponudbo pridelkov in izdelkov s kmetij, ki se jih seveda na dan prireditve lahko tudi kupi ter degustira. Ob tem je obiskovalec deležen tudi odličnih predstavitev kmetij, turističnih ter ekoloških kmetij in društev ter posameznikov s podeželja. Zavedajoč se pomena pravilne in zdrave prehrane, tokratna prireditev velik poudarek namenja prav BIO živilom. V želji, da obiskovalci čim bolj pristno doživijo podeželski utrip, organizatorji omogočajo vožnjo s pravo kmečko kočijo, kar pomeni, da lahko ta dan vsi, ki se odločijo za vožnjo, mesto spoznajo s čisto drugačne perspektive kot je to običajno. Ker vemo, da je življenje na podeželju povezano tudi z glasbo, prireditev spremlja tudi nastop glasbenih skupin. Tokrat se bodo obiskovalcem predstavili: Ansambel Domen z Vižarji in Mladi harmonikarji.

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.:03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-mail:snezana.gabrovec@celje.si.