O-STA

Odmev na pogovorni večer Ko ženska vidi žensko

Akademija za psihosintezo in Zavod CDK sta včeraj, 20. oktobra v Kavarni Union pripravila pogovorni večer Ko ženska vidi žensko. Večer bi lahko opisali kot preprost. Kot zna včasih biti ženska duša. Toda ne skromen v sledovih, ki jih je pustil. Pogovor se je sprehajal od žensk, ki so žrtve nasilja, njihovi realnosti, bolečini, stiski in nudenju pomoči, o čemer je govorila Maja Plaz, predsednica Društva SOS telefon; do psihološke narave ženske, njenih danosti, omejitev in izzivov iz izkušenj in spoznanj Rožane Grdina iz Akademije za psihosintezo; pa do glasbe, s katero nas je očarala in popeljala onkraj mavrice sopranistka Irena Preda in nam zaupala, kakšne so londonske ženske.

Večer je ponudil prostor za kontemplacijo slišanega. Ponudil je prostor, da se govori o ženski. Tokrat za nekatere morda preveč obarvano s težo nasilja. Toda le koga nasilje ne navda s težo? Ali naj torej o njem ne govorimo? Večer se je stekal iz preteklosti v prihodnost, iz omejitev in neprijetne resnice ženske danes do vizije, kateri sledimo. Premalo temperamenten? Morda?

Toda kljub temu nas ob misli na večer navdajo občutki ganjenosti in strasti, kot so nas ob poslušanju gostij in pesmi Somewhere Over the Rainbow. Od tega večera se poslavljamo s strastjo v srcu in dodatnim drobcem v mozaiku zavedanja, kako dragocena je ženska.