O-STA

Tudi kopije za Evropo. Watt Drive Antriebstechnik GmbH je napovedal vojno proti piratstvu izdelkov

Prejšnji petek, 15. 10. 2010, je Watt Drive z začasno odredbo dunajskega Gospodarskega sodišča s 7. 10. 2010 dosegel zaseg piratskih kopij slovenskega proizvajalca gonilnikov "STROJNA GONILA d. o. o." (Maribor), ki so bile razstavljene na letošnjem gospodarskem sejmu "Vienna-Tec" na Dunaju. Podjetje Strojna gonila je ponaredilo uspešno linijo prestavnih motorjev WATT MAS® in tako sedaj pod lastnim imenom prodaja tehnologijo Watt Drive slabše kvalitete.

Hans Wustinger, ustanovitelj in izvršni direktor Watt Drivea: "Začasna odredba dunajskega Gospodarskega sodišča je prvi korak zaščite avstrijskega znanja. Naredili bomo vse kar je v naši moči, da uveljavimo prepoved prodaje teh piratskih kopij na svetovnih trgih." Do sedaj, tako Wustinger, se je kot glavni vir takih ponaredkov smatrala Kitajska. To se očitno sedaj širi tudi v Evropsko unijo. Wustinger: "Piratstvo izdelkov ni le prekršek; uničuje službe doma in strankam prodaja veliko slabše izdelke pod pretvezo, da gre za nekaj drugega. Kopije linije prestavnih motorjev WATT MAS®, ki jih prodaja Stojna gonila, ne dosegajo kakovosti izdelkov Watt Drivea."

O Watt Drive Antriebstechnik GmbH:
Watt Drive Antriebstechnik je vodilno avstrijsko podjetje na področju tehnologije gonil. Watt Drive se še posebej posveča razvijanju in trženju prestavnih motorjev, sistemskih motorjev, frekvenčnih pretvornikov in zaključenih gonilnih sistemov. Watt Drive je s svojimi podružnicami, trgovskimi centri in tovarnami neposredno prisoten v Nemčiji, Singapurju in Maleziji. Ob tem pa ima podjetje še gosto mrežo specializiranih trgovcev s prodajnimi, montažnimi in storitvenimi centri po vsem svetu.

Za več informacij se obrnite na:
Jürgen Ponweiser
WATT DRIVE Antriebstechnik GmbH
Tel.: +43 (0)2633 404-301
E-mail: ponweiser@wattdrive.com
Internet: www.wattdrive.com