O-STA

Vabilo na tiskovno konferenco ob Dnevu bralnih uprizoritev

Kulturno društvo Integrali, s prijazno podporo Lutkovnega gledališča Ljubljana, vabi na tiskovno konferenco ob Dnevih bralnih uprizoritev, ki bo 4. novembra ob 11.00 v foayeju Lutkovnega gledališča Ljubljana.


Dnevi bralnih uprizoritev so pilotski projekt in predstavljajo prvo javno postajo dramskega teksta na njegovi poti do končne postaje, od katere pelje povsem druga cesta na natečaj za Grumovo nagrado, v knjige, na odre (ali v predale?).

V želji razširjanja percepcije in nadgraditve sistema obravnavanja avtorja in njegovega dramskega dela v kontekstu Grumove nagrade (edine nagrade za dramatiko v Sloveniji), se je Kulturno društvo Integrali odločilo dramskim avtorjem ponuditi možnost nadgraditve njihovih dramskih del s pomočjo bralne uprizoritve in intenzivnega pogovora o drami z različnimi gledališko profiliranimi sogovorniki.

Dneve bralnih uprizoritev se nam je zdelo smiselno izpeljati v začetku novembra, saj običajno rok za oddajo besedil na natečaj za Grumovo nagrado poteče konec novembra, z Dnevi bralnih uprizoritev bi tako radi ponudili avtorjem še eno možnost preverjanja in posledično popravljanja besedila, preden ga pošljejo na natečaj za Grumovo nagrado.

Prvi Dnevi bralnih uprizoritev, ki bodo 5. in 6. novembra potekali v Kulturnici (Židovska steza 1) bodo tako bralno predstavili naslednje dramske novitete:

Petek, 5. november:

16 .00 Simona Semenič: gostija ali zgodba o nekem slastnem truplu ali kako so se roman abramovič, lik janša, štirindvajsetletna julia kristeva, simona semenič in inicialki z.i. znašli v oblačku tobačnega dima
režija: Jaka Andrej Vojevec

18.00 Tamar Matevc: Zlati šus
režija: Marko Čeh

20.00 Andrej Makuc: Slike iz narave
režija: Blaž Rejec

Sobota, 6. november:

16.00 Jana Kolarič: Triptih Dve sestri
režija: Milan Golob


18.00 Peter Rezman: Na srečo konec
režija: Primož Ekart

20.00 Zalka Grabnar Kogoj: Okno
režija: Eva Nina Lampič

Vsaki bralni uprizoritvi sledi pogovor.

Na tiskovni konferenci vam bomo predstavili tudi samostojno založniško dejavnost Kulturnega društva Integrali in vam predstavili naše smernice in projekte v prihodnosti.


V upanju na snidenje vas lepo pozdravljamo
Simona Semenič
Zalka Grabnar Kogoj
Simona Hamer

Dodatna vprašanja naslovite na: kdintegrali@gmail.com