O-STA

Podjetje UTOPIA uspešno preizkusilo luksuzno ladjo

1. november, 2010 03:15 UTC

SEUL, Južna Koreja - (BUSINESS WIRE) - Podjetje UTOPIA je sporočilo, da je uspešno zaključilo testiranje trupa in propelerjev svoje potniške ladje UTOPIA, vredne 1.1 milijarde ameriških dolarjev. Plovilo bo najbolj luksuzna ladja na svetu. Svojih 200 potnikov bo popeljala na oglede svetovno znanih kulturnih in športnih dogodkov v razkošnem slogu.

Direktor podjetja UTOPIA gospod David Robb je dejal: "To je tehnološki preboj. Zaključili smo glavno tehnološko testiranje za to luksuzno oceansko križarko. Trup ladje bo širši kot pri večini potniških ladij, kar bo našim potnikom na tej oceanski križarki omogočalo udobnejšo plovbo. Trup je poleg tega oblikovan tako, da je bolj okolju prijazen. Tako imamo trup, ki je bolj energijsko varčen in propelerje, ki bodo skozi ocen drseli tiše in bolj nežno."

Direktor podjetja Samsung Heavy Industries gospod Roh In-Sik je pripomnil: "Gre za pomemben dogodek pri gradnji UTOPIJE in ključen mejnik za Samsung pri našem nadaljnjem prodoru na mednarodni trg potniških ladij. Z našo naložbo v ladjo UTOPIA smo se približali proizvodnji najbolj luksuznih ladij na svetu."

Skupine inženirjev podjetij Samsung in UTOPIA so več mesecev sodelovale pri testiranjih v Koreji, kjer ima Samsung v lasti največji komercialni objekt za testiranje ladijskih trupov na svetu (SSMB). Končni testi so se pravkar uspešno zaključili.

Direktor Samsunga gospod Roh In-Sik je prav tako dejal, da je "Samsung za projekt ladje UTOPIA izbral najboljše inženirje v podjetju. Trenutno na projektu UTOPIA dela več kot 70 inženirjev in tehničnega osebja."

Kapitan Ola Harsheim, podpredsednik oddelka za ladjedelništvo pri podjetju UTOPIA je novico komentiral takole: "Uspešen zaključek tega testiranja trupa je pokazal, da je naša ladja tehnično pripravljena za razvoj. Pri omenjenih testih ne gre za računalniške modele ali simulacije, ampak za fizične teste na vodi. Zaključek teh testov je za našo posadko zelo razburljiv. Zaradi širšega trupa ladje UTOPIA in vključitve štirih stabilizatorjev je naša ladja nekaj posebnega in bo omogočala maksimalno udobje naše posadke in gostov."

Fotografije testiranja ladijskega trupa so na voljo v razstavnem prostoru Rodeo Drive podjetja UTOPIA na Beverly Hillsu na naslovu North Rodeo Drive 421, Beverly Hills, Kalifornija, ZDA.

Fotografije/multimedijska galerija na voljo na : http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6491088&lang=en

Kontakt

UTOPIA
Stiki z mednarodnimi mediji UTOPIA:
Oddelek za odnose z mediji (podnevi in ponoči), +1-315-294-5031
ali
Jason LeGaspe ali Sheila Xia, +1-310-270-4777
Spletna stran podjetja UTOPIA:
www.utopiaresidences.com

Direktor David Robb in kapitan Harsheim si ogledujeta trup ladje UTOPIA (Foto: Business Wire)

Izvirno sproročilo za javnost si lahko ogledate na spletni strani:
http://www.businesswire.com/news/home/20101031005094/en