O-STA

Britanski študent z esejem o študiju na primorski univerzi osvojil prvo nagrado v Veliki Britaniji

Koper, 19. novembra 2010 - Britanski študent Shaun Marrinan je z esejem o študiju na Fakulteti za management Koper Univerze na Primorskem in vtisih o Sloveniji, osvojil prvo nagrado na letošnjem tekmovanju britanskih Erasmus študentov - ErasMust po izboru British Council. Slednja kot vodilna mednarodna organizacija s sedežem v Veliki Britaniji, spodbuja sodelovanje na področju izobraževanja in kulture ter je prisotna v več kot 110 državah po vsem svetu.

"Stojim na robu odskočne deske ...", s tem zanimivim in nenavadnim stavkom se začne letošnji zmagovalni esej tekmovanja ErasMust, katerega avtor je britanski študent Shaun Marrinan z Univerze Glasgow Caledonian v Veliki Britaniji.

Zgodbo, ki na slikovit in precej intimen način opiše doživljanje univerzitetnega mesta Koper in Slovenije skozi oči tujega študenta, je kot zmagovalno razglasil British Council, ki britanskim študentom, ki so del študija preko programa Erasmus opravljali v tujini, že nekaj let podeljuje nagrade za najboljši članek ali fotografijo. Od študentov se je tudi letos pričakovalo, da na podlagi lastne izkušnje o študiju v tujini podajo svoje razloge, zakaj je to vrstna odločitev vsestransko koristna in dobra.

Shaun Marrinan je drugi semester v študijskem letu 2009/2010 preživel na koprski fakulteti Univerze na Primorskem, ki je priljubljena izbira tujih študentov. Letno jih na Fakulteti za management Koper gostijo več kot 100, z različnih koncev sveta.

Zmagovalni esej je dostopen na tej povezavi, informacije o britanskem natečaju na spletni strani British Council, fotografije s slavnostnega zaključnega dogodka pa na ogled na naslednjih povezavah: foto 1, foto 2 in foto 3 (Vir: Frank Noon Photograpy).