O-STA

Gost iz prakse bo bančni strokovnjak za področje upravljanja s tveganji

Univerza na Primorskem FAKULTETA ZA MANAGEMENT KOPER združenje Alumni FM vabi na gostujoče predavanje mag. ALEKSANDRA VOZLA člana uprave Banke Celje, d. d. z naslovom

KAJ BANKE PREVERJAJO PRI ODOBRAVANJU NALOŽB PODJETJEM TER KLJUČNI KAZALNIKI PREZADOLŽENOSTI

v ponedeljek, 29. novembra 2010, ob 18.30 v Kopru,

v predavalnici B5, Trg Brolo 12, Koper.

Koliko se lahko podjetje zadolži, da se bo lahko v prihodnje normalno razvijalo in raslo? Vsak kreditodajalec ali pa upnik mora imeti razvit sistem, s katerim določi mejo, do katere se želi izpostaviti do svojega kupca oziroma komitenta. Obstaja kar nekaj načinov, kako se kreditno tveganje, ki pri tem nastane, zmanjša oziroma omeji. Namen današnjega predavanja je prikazati prav to, kateri so izkustveni in empirično dokazani kazalniki ter pravila s katerimi ostaneta tako upnik kot kreditojemalec oziroma kupec na varni strani.

Mag. Aleksander Vozel je bančnik z dobro izpiljenimi veščinami poslovanja s podjetji in finančnimi institucijami. Bil je direktor sektorja za upravljanje s tveganji v največji slovenski banki, od leta 2010 pa je član uprave Banke Celje, zadolžen za področje upravljanja s tveganji, financ in informacijske tehnologije. Svoja znanja je ves čas nadgrajeval z informacijskimi vedami, magisterijem iz ekonomije in specializacijo na bančni akademiji v tujini. Kadar predava, ob teoriji vedno postreže s primeri, ki kažejo dober finančni posel, logično managersko presojo in zdrav občutek za realnost.

Banka Celje, je banka z eno najdaljših tradicij v slovenskem prostoru, kot naslednica Hranilnice mestne občine Celje deluje že več kot 145 let. Je sedma največja banka v Sloveniji s preko 150 tisoč komitenti, tako pravnih kot fizičnih oseb. Dobra bonitetna ocena jih uvršča v kategorijo investicijsko sprejemljivih bank - sodijo med bolje ocenjene banke srednje in vzhodne Evrope. Od letošnjega poletja naprej pa so s svojo koprsko poslovalnico navzoči tudi na Obali.

Strokovnjaka bo gostil izr. prof. dr. Primož Dolenc pri predmetu Denar in finance na magistrskem študijskem programu Ekonomija in finance.

Prijazno vas vabimo, da se predavanja udeležite!

Izkoristite redko priložnost, da gosta vprašate, kar vas zanima na področju kreditnega tveganja podjetij.