O-STA

Psion predstavlja nizkocenovni trpežni dlančnik (PDA) za organizacije, ki potrebujejo vzdržljive majhne naprave

7. december 2010 05:10 UTC

Psion predstavlja nizkocenovni trpežni dlančnik (PDA) za organizacije, ki potrebujejo vzdržljive majhne naprave

ŠANGHAI, LONDON IN TORONTO -(BUSINESS WIRE)- Danes je Psion (LSE: PON.L) v okviru svoje nove strategije razvoja produktov, ki temeljijo na njihovi platformi Omnii, napovedal svoj najnovejši trpežni dlančnik - zmogljivi ročni računalnik Psion EP10.

Napoved je prišla v sklopu ekskluzivnega srečanja mednarodnih dostojanstvenikov, izvršnih direktorjev in poslovnih partnerjev v Šanghaju na Kitajskem.

"Navdušeni smo, da lahko predstavimo svoj najnovejši izdelek v drugem največjem gospodarstvu na svetu, na Kitajskem, kjer prenosni računalniki pomagajo voditi zelo zahtevne logistične operacije in kjer prevladujejo proizvodnja, izvoz in transport," je dejal izvršni direktor Psiona, John Conoley.

Novi Psion EP10 je majhen trpežen dlančnik, ki ponuja visoko zmogljivost, veliko funkcij, komunikacijske zmogljivosti in vzdržljivost. Je pomemben dodatek na seznamu prenosnih poslovnih naprav podjetja in v manjši obliki po dosegljivi ceni ponuja popolno zmogljivost dražjih in velikih naprav.

S prihodom Psiona EP10 na trg v drugem četrtletju 2011 se bosta obseg in privlačnost Psiona razširila na novo kategorijo kupca: poslovni uporabnik, ki uporablja komercialne pametne telefone in naprave za potrošniške in industrijske dejavnosti kot orodje za pošiljanje poslovnih aplikacij na trg.

Prednosti Psiona EP10

* Najnovejši visoko zmogljivi procesor podjetja Texas Instruments, Sitara 3715 (OMAP3) z 800 MHz

* 3,7" velik polno VGA trasflektiven zaslon

* 3GMA in CDMA, Wi-Fi in Bluetooth

* Vrsta interaktivnih senzorjev, vključno z digitalnim kompasom, giroskopom, tipalom za svetlobo, tipalom za bližino in merilnikom pospeševanja.

Zgrajen na Omnii

Psion EP10 je privlačen tudi za podjetja, ki potrebujejo bolj vzdržljive ročne računalnike, ki se lahko kosajo z vremenskimi in okoljskimi razmerami. Pred prihodom Psiona EP10 na trg so se morale te stranke zanašati na komercialno opremo, zaradi česar je prihajalo do nedosegljivosti, slabe storilnosti in povečanih dolgoročnih stroškov.

Psion EP10 je z obilico funkcij zgrajen na enaki tehnologiji kot celotna družina Omnii, ki so jo pri podjetju predstavili oktobra 2010. Primeren je za podjetja, ki se ukvarjajo s prodajo, transportom, strokovnimi uslugami, storitvami in prodajo na terenu. Naprava ponuja tudi najnovejše storitve brezžične tehnologije vključno z Wi-Fi, Bluetooth, GPS in 3G brezžično omrežje za CDMA EVDO Rev A kot GSM HSPA+.

Strateške investicije plačujejo dividende

"Zagon platforme Omnii v tem letu nam omogoča hitrejšo izdelavo zelo kakovostnih proizvodov različnih kategorij za trg. Namesto običajnih dveh let smo pri Psionu EP10 skrajšali razvojni cikel za več kot tretjino in dodali še obilico novih funkcij. Psion EP10 je tudi dokaz, da se držimo zavez, ki smo jih sprejeli v tem letu - omogočanje donosnih priložnosti za naše stranke, prodajalce in razvojne partnerje," je dodal Conoley.

Še en korak na poti proti odprtokodni mobilnosti

Psion EP10 je še ena naprava, ki je razvita na filozofiji odprtokodne mobilnosti ("Open Source Mobility" - OSM), na kateri temelji podjetje. OSM sestavljajo trije ključni elementi:

* Modularna platforma izdelkov, ki omogoča hitrejšo dobavo izdelkov z najnovejšo tehnologijo.

* Princip odprtih inovacij (Open Innovation) na spletni strani Ingenuityworking.com, kjer s pomočjo strank in partnerjev dodatno razvijajo ideje in rešitve.

* Prilagajanje za edinstvene in specializirane aplikacije z razvojnimi orodji za programsko in strojno opremo ter modulom za razširitev EP10.

Psion EP10 bo najkasneje do aprila 2011 na voljo na vseh glavnih trgih ZDA, Evrope in Azije. Cene bodo oznanjene kmalu.

O podjetju Psion

Podjetje Psion je pionir na področju kvalitetnih dlančnikov in aplikacij za dlančnike na trgih industrijskega medpodjetniškega trgovanja. V mobilnem računalništvu že od leta 1980 izvajamo inovacije, s katerimi pomagamo reševati poslovne težave našim strankam po svetu, vključno s podjetji Volkswagen, SNCF, RWE, nPower, E.ON, BMW, Goodyear, Copenhagen Airports, BNSF in mnogimi ostalimi.

Z našim poslovnim modelom odprtih inovacij lahko skupaj z našimi strankami in partnerji soustvarjamo nove različice naše mobilne strojne opreme, programske opreme in storitev, ki ustrezajo posebnim potrebam na trgu. To lahko dosegamo z našo spletno skupnostjo za odprte inovacije www.ingenuityworking.com.

Psion plc je delniška družba, uvrščena na Londonsko borzo. Sedež ima v Londonu, podružnice pa v Evropi, Severni Ameriki, Aziji, Latinski Ameriki in Afriki.

Za več informacij, prosimo obiščite www.psion.com

Kontakti

Text 100

Jonathan Brayshaw ali Andy Sephton

+44 208 846 0700

psionteam@text100.co.uk

ali

Združene države:

Psion

Breeanna Rosen, 859-372-4105

bree.rosen@psionteklogix.com

ali

Schwartz Communications

Scott Love, 781-684-0770

psion@schwartz-pr.com

Vir: Psion

Omogoča: Business Wire

Izjava za medije je dosegljiva tudi na spletu:

http://www.businesswire.com/news/home/20101206007224/en