O-STA

V Celje prihaja "Monty Python"

Odličen glasbeno - gledališki performans operne solistke Nike Vipotnik, ki vedno znova navduši

Celje, 20. januar 2011, Zavod Celeia Celje vabi v torek, 25. januarja 2011 ob 20.00 v Celjski dom na Krekovem trgu 3 na ogled odličnega glasbeno - gledališkega performansa "Monty Python" operne solistke Nike Vipotnik. Cena vstopnice: 15 EUR. Predprodaja in prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3 in eno uro pred predstavo v Celjskem domu.

V predstavi, ki bo gostovala na odru Celjskega doma, bo Nika Vipotnik, skupaj s pianistom Jožijem Šalejem ter igralcema Kristijanom Gučkom ter Tomom Tomšičem, ki v predstavi tudi pojeta, predstavila odbite pesmi (Always Look On The Bright Sight Of Life, The Lumberjack Song, Sit On My Face, I Like Chinese ...) ter legendarne skeče razvpite britanske filozofske skupine komikov, ki je lani praznovala 40-letnico in še kar "obnoreva" vedno nove in nove generacije. Predstavo je zrežirala Tijana Zijanić, za kostumografijo je poskrbela Jasna Vastl, songe pa sta v slovenščino prepesnili Nika Vipotnik in Damjana Kenda Hussu.

Predstavo, ki vedno znova navduši, odlikujejo tudi odlični prevodi songov. Sporočila Pythonov so tako ostala neokrnjena, sočna in zvočna in kot takšna niso izgubila ostrine in humorja. Še več. Postala so razumljivejša za širšo javnost.

Na fotografiji: Ustvarjalci glasbeno - gledališkega performansa (iz arhiva ustvarjalcev)

Več info: Nenad Firšt, Umetniški vodja glasbene dejavnosti, tel.: 03 42 87 139, mobi: 041 721 131, e-mail:nenad.first@celje.si.