O-STA

Študentski festival vin Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici ter predstavitev nove blagovne znamke Univerzitetnega posestva Vilina

Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici bo v petek, 27. maja 2011 organizirala "4. Študentski festival vin", ki bo potekal v Univerzitetnem središču v Ajdovščini, Vipavska 11c, Ajdovščina. Ob 15. uri se bo začela delavnica na temo osnove senzorične analize vina, ob 16. uri pa bomo predstavili novo blagovno znamko Vilina ter celotno festivalsko ponudbo.

Na študentskem festivalu vin kot razstavljalci sodelujejo izključno študenti Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo s predstavitvijo domačih vin ali vin drugih pridelovalcev po lastnem izboru. Študenti se na ta način že med časom študija srečajo s promocijo in trženjem vina, ki sta v času velike konkurence nujno potrebna.

Letošnjo festivalsko ponudbo dopolnjujemo z delavnico na temo osnov senzorične analize vina, ki jo bo vodila predavateljica Melita Sternad Lemut, ter s predstavitvijo projektnega dela študentov z vinarsko-vinogradniško tematiko v angleškem jeziku pod mentorstvom asistentke Veronike Piccinini.

V okviru prireditve bo javnosti prvič v celotnem obsegu in v povsem novi grafični podobi predstavljeno Univerzitetno posestvo VILINA. Univerza v Novi Gorici od začetka leta 2010 obdeluje vinogradniško posestvo v izmeri 16 ha v bližnjih Ložah in Mančah, na katerem so bila lani pridelana tudi prva vina iz lastnega grozdja. Tretjemu vinskemu letniku Zelena se tako pridružuje še Sauvignon, Laški Rizling in Rose. V pričakovanju Melota pa ponudbo rdečih vin dopolnjuje Univerzitetno rdeče.

Vljudno vabljeni, da spoznate obraze in sporočila v steklenicah naših študnetov in Univerzitetnega posestva Vilina.

Vstop prost, kavcija za kozarec 5 EUR.

Za dodatne informacije lahko pokličete na tel. 05 331 53 97 ali pošljete sporočilo na naslov andreja.leban@ung.si

Andreja Leban