O-STA

Petrol in BMW Group Centralna in Vzhodna Evropa bosta sodelovala na področju trajnostnega razvoja

Sodelovanje za bolj trajnostno prihodnost

Salzburg, 31. maj 2011 - Predstavniki podjetij Petrol in BMW Group Centralna in Vzhodna Evropa so v Salzburgu podpisali sporazum o sodelovanju pri trženjskih aktivnostih in aktivnostih na področju trajnostnega razvoja. S skupnimi aktivnostmi bodo združili napore za bolj trajnostni danes in jutri.

Razlog sodelovanja podjetij Petrol in BMW Group Centralna in Vzhodna Evropa temelji na usmeritvi k trajnostnemu razvoju in njegovemu promoviranju skozi medsebojno sodelovanje.

Med načrtovanimi aktivnostmi v letošnjem letu je pregled in optimizacija energetske učinkovitosti BMW salonov po Sloveniji, sodelovanje pri marketinških akcijah na temo trajnostnega razvoja in uporaba vozil BMW s tehnologijo BMW EfficientDynamics za zmanjšanje emisij.

V prihodnosti bosta Petrol in BMW Group Centralna in Vzhodna Evropa pozornost namenila tudi izmenjavi mnenj in izkušenj na področju alternativnih pogonskih virov ter najnovejših trendov uporabe naprednih, okolju prijaznih vrst energije za pogon avtomobilov in individualne mobilnosti. Podjetji Petrol in BMW Group Centralna in Vzhodna Evropa bosta s sodelovanjem lahko še natančneje spremljali napredek na tem področju in svoj razvoj potrebne infrastrukture za polnjenje avtomobilov prilagajali najnovejšim ugotovitvam in zahtevam trga.

Predsednik uprave Petrola mag. Tomaž Berločnik je ob podpisu dejal: "Vprašanja energetske in okoljske problematike že dolgo niso zgolj problemi države ali lokalne skupnosti. Podjetja se zavedajo, da morajo na novo določiti svoje razvojne možnosti ob upoštevanju trajnostnega razvoja. Zavedanje, da lahko vsako podjetje, vsak posameznik pripomore k boljšemu jutri, nam nalaga odgovornost za prihodnost. Simbioza znanja in izkušenj Petrola in BMW lahko pomembno pripomore k uresničevanju potencialov trajnostnega razvoja."

Predsednik BMW Group Centralna in Vzhodna Evropa dr. Andrea Castronovo je dodal: "Mobilnost prihodnosti je tisto, kar usmerja napore BMW Group. Zmanjšanje emisij CO2 ter zagotavljanje trajnostnega razvoja in proizvodnega procesa je zato že vrsto let glavno vodilo podjetja. BMW Group je v okviru indeksa Dow Jones Sustainability Index že šesto leto zapored prejel nagrado za najuspešnejšega avtomobilskega proizvajalca na svetu glede prispevka k trajnostnemu razvoju. Prepričani smo, da moramo vsi prispevati svoj delež zmanjšanju emisij na dolgi rok, povsod po svetu, na najbolj učinkovit in trajnostno usmerjen način."

Projekti, s katerimi izboljšujemo odnos in zmanjšujemo učinek na okolje, lahko pomenijo tudi dobro poslovno priložnost. V Petrolu so to priložnost že prepoznali in vzpostavili nove poslovne stebre, predvsem pa energetske rešitve, ki s svojim vplivom na okolje in donosom upravičujejo zaupanje.

****************

Dodatne informacije za medije:

Mag. Aleksander Salkič, vodja odnosov z javnostmi,

Dunajska cesta 50, 1000 Ljubljana,

tel. 01/ 47 14 581, e-pošta: aleksander.salkic@petrol.si

Gordana Kisilak, predstavnica za odnose z javnostmi, BMW Group Slovenija,

Šmartinska 140, 1000 Ljubljana,

tel. 01/ 586 73 74, e-pošta: gordana.kisilak@partner.bmwgroup.com.