O-STA

Vljudno vabljeni na predstavitev del umetnice Ali Bramwell v četrtek, 9.6.2011 ob 19.00 uri v Likovni salon Celje

Umetnica Ali Bramwell ( Auckland, Nova Zelandija), ki trenutno biva na dvomesečni umetniški rezidenci v Celju, deluje na področjih kiparstva, instalacije in performansa. S svojo umetniško prakso posega v javni prostor, pri čemer jo zanimajo socialni in politični učinki, ki jih umetnost, delujoča zunaj galerijskega konteksta, lahko sproža ali razkriva. Njene javne skulpture so pogojene s specifičnim kontekstom določenega prostora, v katerem se umetnica nahaja in na katerega preko raziskave ter analize tudi reagira. Pri realizaciji svojih umetniških projektov aktivno vključuje gledalce, ki v procesu dela zavzemajo različne vloge - lahko so performerji, izvajalci, asistenti ali opazovalci.

V zadnjem obdobju raziskuje prometne in varnostne predpise, ki so namenjeni regulaciji in ureditvi javnega prostora. Zanima jo, o kakšni obliki družbenega sporazuma govorimo, ko analiziramo strukturo javnega varnostnega sistema ter kolikšna stopnja družbenega nadzora je dosežena z doslednim upoštevanjem teh pravil.

Ali Bramwell bo podrobno predstavila Izbor preteklih realiziranih projektov, ki so nastali na različnih lokacijah po svetu v okviru umetničinih rezidenčnih bivanj in delovnih obiskov.

.........................................................................................

Ali Bramwell ( 1969, Nova Zelandija) je umetnica, ki trenutno živi in dela v Düsseldorfu. Študirala je vizualno umetnost na šoli za umetnost Dunedin v Novi Zelandiji, kjer je tudi magistrirala. Kot umetnica deluje od leta 2000, svoje delo je predstavila na številnih razstavah ter prejela več nagrad, med drugim prestižno nagrado Merit, ki se podeljuje v okviru bienalne kiparske razstave "Sculpture on the Gulf" v Novi Zelandiji.

CELEIA CENTER SODOBNIH UMETNOSTI

Likovni salon, Trg celjskih knezov 8, 3000 CELJE

Tel.: 03 / 42 65 162

Odprto: tor - pet 11.00 - 18.00, sob 10.00 - 12.00, ned 14.00 - 18.00, ponedeljek zaprto

http://www.celeia.info/likovni-salon-celje