O-STA

www.celeia.info vabi k obisku prireditev

Petek, 17. junij

08.00 do 17.00 GALERIJA VOLK CELJE in MESTNO JEDRO

PRIČETEK XIII. POLETNEGA SLIKARSKEGA EX-TEMPORA: "Celje v poletnem soncu", žigosanje platen in slikanje v mestnem jedru. Tradicionalni XII. poletni slikarski ex-tempore, na katerem bodo ustvarjali ljubiteljski slikarji iz Celja in drugih krajev. Vsakoletna tema slikanja je vezana na Celje danes in njegovo zgodovino. Z malo sreče bomo tako lahko ves teden na celjskih ulicah, trgih, dvoriščih... srečali umetnike s čopičem in paleto v rokah pri njihovem ustvarjanju novih podob Celja. Žigosanje platen in slikanje bo potekalo do 24. 6. 2011.

JSKD OI Celje

19.00 MESTNA PLAŽA - SAVINJSKO NABREŽJE

COCKTAIL PARTY

Vstop prost.

V primeru slabega vremena prireditev odpade.

Špital za prjatle

21.00 ATRIJ CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA

GLEDALIŠKA PREDSTAVA (POETIČNI PERFORMANCE): MALI PRINC - POLJUB,

SAMO POLJUB

Scenarij: Antoine de Saint-Exupéry, Luka Marcen, Maja Skakić

Režija: Luka Marcen

Koreografija: Katarina Slapnik

Dramaturgija: Maja Skakić

Produkcija: BUM Teater in Celjski mladinski center

Predstava sledi ljubezenski zgodbi para in rojstvu ljubezni kot jo je opisal že Antoine de Saint Exupery v Malem Princu, torej med dvema velikima prijateljema. Orisuje srečanja, prve stike in želje vsakega posameznika, ki nas večkrat lahko prevrnejo v prepad izgube. Prek zgodb, ki niso naše življenje, pa v njihovih zrcalih vse prepogosto vidimo prav to. Besedilo je predstavljeno brez meje odra in zgolj besed, ampak z mešanjem več uprizoritvenih možnosti: igre, plesa, pantomime ...

Cena vstopnice: 5 EUR (odrasli), 3 EUR (mladi, dijaki, študenti). Prodaja vstopnic: Celjski mladinski center.

V primeru slabega vremena bo prireditev v dvorani Celjskega mladinskega centra.

Celjski mladinski center v sodelovanju z BUM Teatrom

Sobota, 18. junij

10.00 ATRIJ CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA

GLEDALIŠKA PREDSTAVA: PEPELKA

Delavnice: otroški plesi

Nastopajo: Dijaki 3. b razreda Srednje zdravstvene šole Celje

Mentorica: Petra Mrzdovnik

Otroški plesi so zabavni in nič kaj zahtevni. V to se boste lahko prepričali tudi sami, ko se boste, pod vodstvom izkušene animatorke, tudi sami preizkusili v plesnih korakih na plesnih delavnicah.

Le kdo ne pozna zgodbe o Pepelki, ki je svojega princa spoznala na plesu, kjer je tudi izgubila čeveljček. Vabljeni na predstavo, ki vas bo navdušila z bogatimi kostumi in prelepo sceno ter interpretacijo zgodbe, ki že leta navdušuje tako majhne kot tudi nekoliko večje otroke.

Vstop prost.

V primeru slabega vremena bo prireditev v dvorani Celjskega mladinskega centra.

Celjski mladinski center

18.00 do 24.00 MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE

POLETNA MUZEJSKA NOČ

Tradicionalna, deseta akcija slovenskih muzejev, galerij in drugih razstavišč, ki predstavlja muzejsko-galerijske in druge kulturno-umetniške ustanove kot prostore za sproščeno in ustvarjalno preživljanje prostega časa. Obiskovalcem Poletne muzejske noči bodo vrata muzeja odprta do polnoči in prepričani smo, da boste na razstavah: Živeti v Celju, Zobozdravstvena zbirka, Stekleni fotografski atelje Josipa Pelikana (do 20.00), Hrvaške tradicionalne otroške igrače in občasna razstava Naša država je moja domovina - Celje 1991- 2011, odkrili in doživeli muzejski kulturni utrip in lastna doživljanja.

- ob 18. uri OTROŠKI ŽIV - ŽAV S HERMANOM LISJAKOM

- ob 19. uri PO PESEM V MUZEJ - NASTOP VOKALNE ZASEDBE OKTET 9

- ob 21. uri DELAVSKO CELJE - OTVORITEV PRENOVLJENEGA DELA STALNE RAZSTAVE ŽIVETI V CELJU

Vstop prost.

Muzej novejše zgodovine Celje

18.00 do 24.00 POKRAJINSKI MUZEJ CELJE

POLETNA MUZEJSKA NOČ

20.00 do 23.00 Z MUZEJSKIM AVTOMOBILOM V MUZEJ!

Skupaj z našimi partnerji iz Slovenske veteranske avto moto zveze Slovenije, Muzeja motociklov Vransko in Hotelom Evropa vam bomo ta večer omogočili vožnjo s starodobnimi avtomobili izpred Hotela Evropa v muzej, kjer bodo organizirana vodstva. Trasa vožnje bo potekala po starem mestnem jedru, ki bo ta večer prevozen za muzejske avtomobile. Pot bo krožna, da se bodo naši obiskovalci lahko po drugi poti vrnili do hotela Evropa.

20.00 VODEN OGLED PO ARHEOLOŠKI RAZSTAVI CELEIA, MESTO POD MESTOM

21.30 OGLED CELOVEČERNEGA IGRANO DOKUMENTARNEGA FILMA

ALMA M. KARLIN: Samotno potovanje

(Slovenija, 2008/2009)

Režija: Marta Frelih

Scenarij: Marta Frelih in Vilma Štritof Čretnik

Vloge: Alma Karlin - Veronika Drolc

Thea Schreiber Gamelin - Barbara Vidovič

Almina mama - Maja Gal Štromar

Produkcija: Cebram d.o.o.

Producent: Rado Likon

Izvršna producentka: Nina Marucelj

Alma M. Karlin je slovenski fenomen drzne, pogumne ženske, ki se je med leti 1919 in 1927 podala s svojim pisalnim strojem, znamenito "eriko", na osemletno nevarno in tvegano pot okoli sveta. Ta pot je tudi osrednja tema igranega dokumentarca. Skozi njo spoznavamo miselni svet Alme M. Karlin, njeno trpljenje, njene stiske, vendar obenem vztrajno predanost višjemu cilju, ki jo ne glede na ovire in včasih brezupne življenjske situacije žene naprej proti cilju, ki si ga je zadala.

Film bo na ogled v zunanjem Lapidariju Pokrajinskega muzeja Celje, v primeru slabega vremena pa v Mestnem kinu Metropol.

23.00 VODEN OGLED PO RAZSTAVI ALMA M. KARLIN POTI

Od 10.00 do 18.00 je treba za obisk muzeja vplačati vstopnino, od 18.00 do 24.00 je vstop prost na vse prireditve v okviru Muzejske poletne noči.

V muzejski trgovini boste lahko kupili publikacije Pokrajinskega muzeja Celje 20% ceneje.

Pokrajinski muzej Celje

Nedelja, 19. junij

11.00 MESTNA PLAŽA -SAVINJSKO NABREŽJE

RAZIGRANE NEDELJE VABIJO: ČLOVEK (ČALAPINKO) NE JEZI SE

Medved Čalapinko je prav poseben medved. Kamorkoli pride in zasliši glasbo, zapleše. K plesu vedno povabi otroke in seveda tudi njihove starše in tako vsi skupaj ustvarijo pravo plesno koreografijo.

Vstop prost.

V primeru slabega vremena bo prireditev izvedena naknadno.

Zavod Celeia Celje

Ponedeljek, 20. junij

18.00 - 19.00 MESTNA PLAŽA - SAVINJSKO NABREŽJE

OTROŠKE URICE ( risanje, barvanje, igranje, pravljice ...)

Vstop prost.

Špital za prjatle

19.30 ŠPITALSKA KAPELICA

MOJ SMEŠNI RJAVI KONTRABAS - recital kontrabasista Mihe Firšta

Klavirska spremljava: Nataša Lazić

Gostja: Jerica Kozole, violina

Miha Firšt je dijak Gimnazije Lava in Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani. Njegovo glasbilo je kontrabas, največji predstavnik godal, ki ga je redko videti v solistični različici. Zanimiv večer, ki bo odstrl večkrat prezrto zakladnico glasbenih stvaritev za kontrabas in klavir bosta skupaj s solistom večera oblikovali pianistka Nataša Lazić, študentka Akademije za glasbo v Ljubljani ter violinistka Jerica Kozole, dijakinja celjske glasbene gimnazije.

Cena vstopnice: 5 EUR. Predprodaja vstopnic: Kopirnica Tomi, Gubčeva 8, Celje (03 49 30 500, e-pošta: kopirnica@t-2.net) ali po e-pošti: info@hisakulture.si.

Društvo ljubiteljev umetnosti Celje in Hiša kulture Celje

Torek, 21. junij

20.30 STARI GRAD CELJE

KONCERT: OLIVER DRAGOJEVIĆ & DUPINI

Glasbeni večer za sladokusce!

Koncert enega najbolj priljubljenih hrvaških pevcev, ki se bo občinstvu predstavil z vsemi svojimi največjimi uspešnicami tako preteklih let (Nadalina, Skalinada, Galeb i ja ...) kot tudi tistimi, ki so nastale nekaj let nazaj (Cesarica ...).

V primeru slabega vremena bo prireditev v Celjskem domu.

Cena vstopnice: 18 EUR v predprodaji in 20 EUR na dan koncerta. Predprodaja in prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel. 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-mail: tic@celje.si ter prodajna mesta Eventima po Sloveniji in eno uro pred koncertom na Starem gradu Celje.

Zavod Celeia Celje