O-STA

Ali Bramwell, performativna akcija rezidenčne umetnice AIR Celeia

Ali Bramwell

Ponovite postopek / Repeat as required

Sreda, 29.6. 2011 ob 18h

Celje, Aškerčeva ulica, železniški podhod med avtobusno postajo in parkiriščem Celeia

Vljudno vabljeni v sredo, 29.6.2011 ob 18.30 uri na ogled instalacije in performativne akcije AIR CELEIA rezidenčne umetnice Ali Bramwell, ki se bo zgodila v železniškem podhodu Aškerčeve ulice med avtobusno postajo in parkiriščem Celeia.

Ali Bramwell (1969, Nova Zelandija) je umetnica, ki trenutno živi in dela v Düsseldorfu. Študirala je vizualno umetnost na šoli za umetnost Dunedin v Novi Zelandiji, kjer je tudi magistrirala. Deluje na področjih kiparstva, instalacije in performansa. S svojo umetniško prakso posega v javni prostor, pri čemer jo zanimajo socialni in politični učinki, ki jih umetnost delujoča zunaj galerijskega konteksta lahko sproža ali razkriva. Njene javne skulpture so pogojene z specifičnim kontekstom določenega prostora, v katerem se umetnica nahaja in na katerega preko raziskave ter analize tudi reagira. Pri realizaciji svojih umetniških projektov aktivno vključuje gledalce, ki v procesu dela zavzemajo različne vloge - lahko so performerji, izvajalci, asistenti ali opazovalci.

Kot umetnica deluje od leta 2000, svoje delo je predstavila na številnih razstavah ter prejela več nagrad, med drugim prestižno nagrado Merit, ki se podeljuje v okviru bienalne kiparske razstave "Sculpture on the Gulf"v Novi Zelandiji.

Več o umetnici: http://www.springsteelchicken.co.nz/

Priporočamo zaprto obutev.

Vabljeni!

Kontakt:

Jani.Pirnat@celje.si

Tel.: +386 (0)3 42 65 162, +386 (0)41922782

Likovni salon

Trg celjskih knezov 9

Si - 3000 Celje