O-STA

Deutsche Post DHL z možnostjo natisa po meri za Facebook

14. julij, 2011 09:15 UTC

  • Z aplikacijo "Social Memories" (Družabni spomini) lahko iz svojega Facebook profila ustvarite knjigo
  • Uporabniki po vsem svetu lahko naročijo svojo osebno natisnjeno različico

BONN, Nemčija--(BUSINESS WIRE)-- Deutsche Post DHL, vodilna svetovna skupina na področju pošte in logističnih uslug, je predstavila novo uslugo za uporabnike Facebooka - aplikacijo Družabni spomini. Aplikacija ljudem omogoča, da na poseben način spremljajo svoje podatke s Facebooka, ki se sicer nenehno spreminjajo: prilagojena knjiga, ki vključuje podatke z uporabnikove družabne mreže in jih dopolnjuje s fotografijami in ikonografijo. Knjiga podatke z uporabnikove družabne mreže spreminja v trajen spomin. Družabni spomini so bili razviti v sodelovanju z agencijo Cosalux, na voljo pa je uporabnikom Facebooka po vsem svetu. Aplikacijo lahko najdete na www.facebook.com/socialmemories ali www.socialmemories.de.

"Deutsche Post DHL je bila vedno nosilka družabnih spominov na razglednicah in pismih, ki jih danes pogosto zamenjuje digitalna komunikacija," pravi Clemens Beckmann, izvršni podpredsednik Deutsche Post Innovation. "Mi sedaj obračamo stvari in dajemo fizično obliko digitalnemu svetu."

Aplikacija nudi možnost izbire med brezplačnim digitalnim foto albumom, sestavljenim iz izbranih strani knjige, ali 28-strani dolgo natisnjeno različico s trdimi platnicami, ki jo je možno poslati kamorkoli. Ko uporabnik določi, katero časovno obdobje želi shraniti, aplikacija Družabni spomini samodejno začne delati knjigo, polno fotografij in statistike, tako da podatke črpa z uporabnikovega profila, sprememb statusa in fotografij. Vsako posamezno fotografijo je možno prilagajati posebej.

Aplikacija Družabni spomini, ki deluje strogo v skladu s predpisi o varovanju zasebnosti osebnih podatkov, prav tako analizira informacije z uporabnikovega profila in na primer nudi podatke o uporabnikovih najbolj aktivnih prijateljih in najbolj priljubljenih objavah na zidu. Rezultati se vključujejo v pregledne grafe. Uporabniki lahko izbirajo med tremi barvami za knjigo in različnimi jeziki. Spletna knjižna polica omogoča uporabniku listanje po vseh njegovih ali njenih osebnih knjigah spominov, ustvarjenih v preteklosti. Prav tako so na voljo tudi darilni boni za knjige.

Odkar so Družabni spomini na voljo od sredine maja, je bilo ustvarjenih že 70,000 virtualnih knjig. Deutsche Post DHL namerava aplikacijo dopolnjevati z elementi, ki bodo omogočali izdelke, ki bodo še bolj po meri posameznika.

Na spletu: www.dp-dhl.com

Kontakti

Kontakti za medije za Nemčijo in Evropo:
Deutsche Post DHL
Odnosi z mediji
Uwe Bensien
telefon: +49-228-182-99-44
pressestelle@deutschepost.de
ali
Kontakti za medije za obe Ameriki:
DHL Media Relations
Bea Garcia
Telefon: +1-954-701-9265
bea.garcia@dhl.com
ali
Media Contact Asia-Pacific, EEMEA
DHL Media Relations
Anita Gupta
Telefon: +65-62166290
Anita.Gupta@dhl.com

Vir: Deutsche Post DHL

Izvirno sporočilo za javnost je na voljo na:
http://www.businesswire.com/news/home/20110714005541/en