O-STA

Podjetje IDG Ventures India je vložilo 3 milijone dolarjev v Vserv, vodilno mrežo oglaševanja v mobilnih aplikacijah v Indiji

20. julij, 2011 08:56 UTC

MUMBAI, Indija -(BUSINESS WIRE)- Vserv, vodilno podjetje v oglaševanju v mobilnih aplikacijah v Indiji, je danes objavilo, da je IDG Ventures India vanj vložil 3 milijone dolarjev v sklopu svoje investicije v tvegan kapital. Vserv je vodilno omrežje mobilnega oglaševanja, ki se osredotoča na rastoče trge z In-App in Wap oglaševanjem za vodilne znamke na seznamu Fortune 500 v več kot 200 državah. IDG Ventures India je vodilno podjetje za investiranje v tvegan kapital s področja tehnologije in storitev v Indiji. Ta investicija pa je v Indiji prva investicija v tvegan kapital s področja mobilnega oglaševanja po letu 2008.

Vserv je prvo podjetje na svetu, ki je razvilo edinstveno rešitev za App Ad-Wrapper za J2ME aplikacije in sedaj razširja to rešitev še na aplikacije za Android. App Ad-Wrapper omogoča razvijalcem aplikacij, da že od prvega dne z minimalnim naporom kar največ zaslužijo z oglaševanjem v svojih aplikacijah, hkrati pa oglaševalcem omogoča, da se usmerijo na hitro rastoč trg uporabnikov mobilnih naprav.

Manik Arora, direktor IDG Ventures India je to komentiral: "Res je, da je mobilna oglaševalska industrija še relativno mlada, vendar pa hitro raste zaradi rastoče uporabe mobilnega interneta in mobilnih aplikacij. V tem so zelo pomembni rastoči trgi zaradi svoje velike in rastoče baze mobilnih telefonov. Po poročanju IDC bo svetovni trg In-App oglaševanja zrasel z 900 milijonov dolarjev v tem letu na okoli 5 milijard dolarjev leta 2015. Po letu raziskovanja tega dinamičnega trga smo našli Vserv, ki prevzema vodilno vlogo s svojo edinstveno ponudbo razvijalcem."

Dippak Khurana, soustanovitelj in generalni direktor Vserva je rekel: "Z denarjem nameravamo razširiti naše prodajne in inženirske ekipe, da bomo lahko še naprej izboljševali prodajo v Indiji in po svetu ter nadaljevali z razvijanjem naših dobičkonosnih rešitev za svetovno skupnost razvijalcev aplikacij. Našo edinstveno tehnologijo App Ad-Wrapper za aplikacije J2ME je svetovna skupnost razvijalcev dobro sprejela, saj lahko podpira več kot 500 modelov telefonov in omogoča namestitev App Ad-Wrapper in s tem dobička tako na stare kot nove aplikacije. S tem denarjem bomo razširili našo ponudbo na aplikacije za Android, ki postajajo vse bolj pomembne na rastočih trgih."

Kontakti

Vserv.mobi

Dippak Khurana, generalni direktor

Mobilni telefon: 91 9820431011

dippak@vserv.mobi

www.vserv.mobi

Vir: Vserv