O-STA

Poletje v Celju, knežjem mestu 2011 ponuja razgibano prireditveno ponudbo tudi v tednu, ki prihaja

Teden v znamenju zanimivih glasbenih dogodkov

Celje, 25. julij 2011, Programska shema Poletja v Celju, knežjem mestu 2011 tudi v tem tednu ponuja razgibano prireditveno dogajanje. Obiskovalci bodo lahko obiskali več zanimivih glasbenih dogodkov, kot vedno bo dobro poskrbljeno tudi za najmlajšo publiko.

Poletje v Celju, knežjem mestu 2011 je omogočila Mestna občina Celje. Medijska pokrovitelja: Radio Fantasy (ekskluzivni radijski pokrovitelj projekta) in Novi Tednik & Radio Celje (ekskluzivni pokrovitelj projekta v tiskanem mediju). Več o dogajanju na www.celeia.info ter v brezplačnih programskih knjižicah, ki so na voljo v TIC Celje in TIC Stari grad Celje.

V nedeljo, 31. julija 2011 bosta pretekla dva meseca pestrega in razgibanega prireditvenega dogajanja Poletja v Celju, knežjem mestu, ki bo svoj vrhunec doseglo z dvodnevno srednjeveško prireditvijo Dežela celjska vabi, ki se bo odvijala na Starem gradu Celje konec meseca avgusta. Do konca avgusta se bo tako na različnih prizoriščih v mestu ob Savinji odvila kopica zanimivih dogodkov primernih za vse generacije. Že danes, v ponedeljek 25. avgusta 2011 se bo v Celju zgodilo kar nekaj zanimivih dogodkov.

Med 18.00 in 19.00 bodo na Mestni plaži (v primeru slabega vremena prireditev odpade) potekale Otroške urice in ob 19.00 Zvočna gong kopel. Današnji večer lahko obiskovalci poletnih prireditev v Celju zaokrožijo ob 20.00 v Celjskem domu kjer bo nastopil Mednarodni komorni zbor Glasbene mladine Slovenije. V zboru, ki ga vodi Martina Batič, sodelujejo sedanji in nekdanji člani Svetovnega mladinskega zbora in izbrani zborovski pevci in solisti iz 15 držav (Danska, Estonija, Francija, Hong Kong, Hrvaška, Italija, Litva, Mehika, Nemčija, Srbija, Španija, Švedska, Venezuela, Zimbabve in Slovenija).Glasbena mladina Slovenije je v svojih štirih desetletjih delovanja pripravila že 17 poletnih glasbenih taborov, letošnji, 18. po vrsti, pa je prvi, ki je namenjen mladim pevcem. Vstop na koncert je za obiskovalce brezplačen. Jutri, v torek, 26. julija bo od 18.00 do 19.00 potekala brezplačna Joga v Mestnem parku.

V sredo 27. julija se lahko najmlajši med 10.00 in 12.00 udeležijo Počitnic pri Mišku knjižku v Osrednji knjižnici v Celju in se ob 20.00 na Mestni plaži pridružijo projektu z naslovom Mestna plaža pleše, (v primeru slabega vremena bo prireditev izvedena naknadn0), ki ga Zavod Celeia Celje organizira v sodelovanju s Plesnim klubom Flamenco, ki ga vodita Polona Siussi Podergajs in Branko Podergajs. Projekt, ki se na Mestni plaži odvija že drugo leto, se letos pričenja s plesno animacijo swing plesov. Na svoj račun bodo tako prišli vsi ljubitelji bluesa, rock&rolla in glasbe 50. - 90. let. Udeležba je za obiskovalce brezplačna.

V četrtek, 28. julija ob 18.00 na Mestno plažo vabljeni vsi ljubitelji rolanja. Fantasy-u se rola je naslov projekta, ki ga že nekaj let zapored organizira Radio Fantasy. Prav tako v četrtek, 28. julija 2011 se Celju obetata kar dve zanimivi glasbeni prireditvi. Ob 19.30 vabljeni v Kavarno Osrednje knjižnice Celje k obisku Četrtkovih besedno -glasbenih večerov in ob 20.30 povabljeni na Stari grad Celje (v primeru slabega vremena bo prireditev v Celjskem domu) kjer bo v okviru Veronikinih večerov nastopila Skupina Uglašena riba, ki je v goste povabila Jano Kvas. Kulturno-umetniško društvo Uglašena riba združuje mlade celjske glasbenike, ki so leta 2010 sodelovali na Festivalu slovenskega šansona in zmagali s skladbo Magnolija. Cena vstopnice: 10 EUR. Prodaja vstopnic: www.eventim.si, www.mojekarte.si, www.vstopnice.com, City Center Celje, TIC Celje in Fit media d.o.o.. V petek, 29. julija ob 19.00 bo na Mestni plaži (v primeru slabega vremena prireditev odpade) Cocktail party. V nedeljo, 31. julija bodo na svoj račun ponovno prišli otroci, ki bodo lahko ob 11.00 v okviru Razigranih nedelj na Mestni plaži (v primeru slabega vremena bo prireditev izvedena naknadno) čarali skupaj s čarodejem Andrejem.

Tudi v tem tednu pa so vsi obiskovalci vabljeni k obisku Letnega kina pod zvezdami, ki se odvija v Lapidariju Pokrajinskega muzeja Celje. V soboto, 30. julija ob 22.00 si lahko obiskovalci ogledajo film Še eno leto, angleško komično dramo. Obisk kina je za obiskovalce brezplačen. V primeru slabega vremena bo projekcija 15 minut kasneje v Mestnem kinu Metropol.

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-pošta:snezana.gabrovec@celje.si.